BWP'er King Edward wint LR GP CSI4* Poznan

BWP'er King Edward wint LR GP CSI4* Poznan

In Poznan vielen er LR punten te winnen. Janika Sprunger en haar BWP-ruin King Edward schoten de hoofdvogel af. QUICK RESULT

1. Janika Sprunger - King Edward

2. Wojciech Wojcianiec - Chintablue

3. Emanuele Camilli - Jakko

Het was een stevig parcours zonet in het Poolse Poznan. Maar vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage.

Janinka Sprunger won die barrage en dus de proef met haar BWP-ruin King Edward (v. Edward 28) in 39.28. Thuisruiter Wojciech Wojcianiec houdt de eer voor polen hoog door nipt als tweede te eindigen in 39.47 met Chintablue, een tien jaar oude Chintan-zoon. Emanuele Camilli en Jakko zijn de laatste foutloze combinatie in de barrage. De Vagabond de la Pomme-zoon, ook BWP-gefokt, bezorgt zijn ruiter zo de bronzen medaille. 

Ook de vierde plaats heeft een Belgisch randje, de Zwitser Elian Baumann en Campari Z, een Zangersheide-gefokte Contact van de Heffinck-zoon zetten een uiterst snelle tijd van 36.56 neer maar tikken een balk aan. Ze eindigen dus zo als vierde. 

Janine Rijkens en C Vier 2 (v. Cardento 933) sluiten tot slotte de top vijf af. Zij tikten ook één balk aan en finishten in 39.54.


Ann Carton-Grootjans en haar Kai Licha de Carmel (v. Prince van de Wolfsakker) kregen in het basisparcours al vier strafpunten tegen. Haar tijd van 62.59 levert haar uiteindelijk een zestiende plaats op. 

Resultaten