Belgisch gefokte Istanbull vh Ooievaarshof wint Wereldbeker Tetouan met Abdelkebir Ouaddar

Belgisch gefokte Istanbull vh Ooievaarshof wint Wereldbeker Tetouan met Abdelkebir Ouaddar

In de CSI4* Werledbeker van Tetouan stonden de hindernissen 1.50m hoog. Over twee rondes wist Abdelkebir Ouaddar de winst in eigen land te houden met de BWP-ruin, Istanbull vh Ooievaarshof.

De 14-jarige zoon van Casall komt uit de fokkerij van Jan Gheeraert en won met de Marokkaan met ruim één seconde voorsprong op Niklaus Schurtenberger. De Zwitser volgde op het podium met de 11-jarige Quintero-zoon, Quincassi. De Ranking winnaar van eerder deze week, Simon Delestre, vervolledigde het podium met de KWPN-hengst, I Amelusina R 51 (Dexter R).

Het paar werd opgevolgd door Luciana Diniz die zo haar rentree week in stijl afsluit. De amazone die nu voor Brazilië aan de start komt strandde op plek vier met Vertigo du Desert (Mylord Carthago). De top vijf werd afgewerkt door Rene Dittmer en de BWP-ruin, Luigi van de Nethe (Baloubet du Rouet).

De Nederlandse ruiter, Mans Thijssen kwam als laatste aan de start. Op de rug van zijn eigen 10-jarige, Hello (Alano) sprong de Nederlander foutloos naar de zesde plek.

Volledige uitslag