Update omtrent EHV1-uitbraak in Europa... enkele paarden zijn te vroeg naar andere concours vertrokken

Update omtrent EHV1-uitbraak in Europa... enkele paarden zijn te vroeg naar andere concours vertrokken

Recent werd bekend dat er enkele paarden positief getest waren op EHV1 zowel in Spanje als in Oliva. Uit een recent rapport van het FEI blijkt dat enkele paarden te vroeg uit Oliva vertrokken zijn.

In het rapport staat te lezen dat voorafgaande de eerst EHV1-bevestiging in Oliva al een paard naar Valencia was afgereisd, vier paarden richting de Sunshine Tour in Vejer de la Fronteira en twee richting Doha, Qatar. De paarden werden onmiddellijk in isolatie geplaatst en worden momenteel in quarantaine geobserveerd. Tot op heden vertoont geen van de paarden koorts of andere symptomen.

Zes paarden die in Oliva deelnamen zijn in Nederland aangekomen met een positieve EHV-1 test. De paarden worden momenteel gemonitord en werden eveneens meteen in quarantaine geplaatst. 

Verder werden er ook in Oliva twee paarden met koorts bevestigd, thans testen deze negatief op EHV-1. Het FEI bevestigd verder dat alle organisaties de nodige maatregelen nemen en in samenspraak met het FEI er alles aan doen om een uitbraak te voorkomen. Daarom is ook de controle op desinfectie vergroot.