Rhino uitbraak legt wedstrijd Oliva Nova plat... "Er werd gelukkig snel en correct gehandeld."

Rhino uitbraak legt wedstrijd Oliva Nova plat... "Er werd gelukkig snel en correct gehandeld."

De internationale wedstrijd van Oliva Nova is momenteel afgelast door een rhino-uitbraak. "De hoofdtent is volledig afgesloten. De paarden die niet in de hoofdtent staan en geen koorts hebben mogen het concours verlaten, de overige paarden moeten in quarantaine," vertelt een getuige aan onze redactie.

"Er zijn een viertal paarden met koorts. De organisatie heeft meteen ingegrepen en het concours stilgelegd. Zoals het er nu uitziet zal de MET II tour afgelast worden. Gelukkig zijn er geen symptomen merkbaar en werden de paarden enkel met koorts waargenomen."

In een persbericht bevestigd de organisatie dat op dinsdag 21 februari 10 paarden geïsoleerd werden volgens de FEI regels. Geen of de paarden toonden symptomen van de neurologische vorm van het virus. Uiteindelijk testen vier van de paarden positief op het EHV virus.

Na beslissing van de Valencia Veterinary Department werden alle 82 paarden van die de tent in quarantaine geplaatst. De paarden moeten verplicht op het terrein van de MET Oliva blijven. De paarden zullen morgen, donderdag 23 februari nogmaals getest worden en nadien na zeven dagen opnieuw. Pas als er dan een negatieve test is zullen ze de terreinen mogen verlaten.