Goed nieuws vanuit Oliva: situatie onder controle en meerdere paarden onderweg naar huis

Goed nieuws vanuit Oliva: situatie onder controle en meerdere paarden onderweg naar huis

Enkele weken geleden werd de paardenwereld opnieuw opgeschrikt door een EHV-1 uitbraak. Dit keer werd het internationale wedstrijd van Oliva getroffen. De organisatie nam snel maatregelen en de wedstrijd werd afgelast. De paarden die besmet waren werden in quarantaine geplaatst. De organisatie maakt nu bekend dat de situatie onder controle is en dat opnieuw veertien paarden naar huis mogen vertrekken. 

"We zijn opgelucht te kunnen aankondigen dat de situatie na de bevestigde gevallen van EHV-1 die zich voordeden tijdens Spring MET II 2023, onder controle is. De 56 paarden die momenteel nog op onze locatie verblijven, zullen naar hun thuisstallen vertrekken zodra aan de strenge testvereisten van de FEI en de Federale Veterinaire Autoriteit is voldaan. Veertien van hen hebben al groen licht gekregen om de locatie te verlaten, nadat ze negatief zijn getest. 

Tien paarden, zonder noemenswaardige klinische symptomen, zijn overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis voor paarden in Valencia (CEU) waar ze verder nauwlettend in de gaten worden gehouden

Gezien de ontwikkelingen op het terrein hebben wij er alle vertrouwen in dat Spring MET IV - gepland van 4 tot 23 april 2023 - volgens plan kan doorgaan", klinkt het.


Bron: Facebook