[UPDATE] Dierenkliniek Ugent blijft open voor urgente patiënten!

[UPDATE] Dierenkliniek Ugent blijft open voor urgente patiënten!

De dierenkliniek van de Ugent heeft uit voorzorg een deel van zijn accommodatie in quarantaine geplaatst. "Er werden twee paarden vastgesteld met koorts. Vervolgens hebben wij het standaard protocol ingezet om de gangen waar de paarden zich in bevinden in quarantaine te plaatsen." vertelt prof. Van Loon. "Onze overige diensten blijven uiteraard actief!"

"Er is momenteel een gerucht dat we volledig dicht zouden zijn, maar dat is niet waar." reageert Van Loon. "de dierenkliniek van de UGent blijft open voor urgente patiënten. Naar aanleiding van enkele paarden met koorts die echter geen symptomen vertonen worden enkele stallen uit voorzorg in quarantaine geplaatst en worden stalen voor verder onderzoek genomen volgens het standaard bioveiligheidsprotocol.”

Eerder werd al melding gemaakt dat bij eventuele vaststelling van koorts niet meteen reden is tot paniek! Er zijn verschillende ziektes die bij paarden aanwezig kunnen zijn in deze periode klonk het toen. 

Ondertussen maakt het EFPB melding van verschillende gevallen van besmettingen in de provincie Oost-Vlaanderen.  Voornamelijk EHV2 en verder ook Influenza.  Bij de eerder getroffen stallen is er al spraken van 10 gevallen van euthanasie wegens paralyse, 8 gevallen van abortus, 3 gevallen van neonatale sterfte en 2 gevallen van  ataxie.

bron: Equnews/Ugent/ Efpb