Amerikaanse team trekt zich terug uit CDI Compiègne na 'ongunstige EHV-testen'

Amerikaanse team trekt zich terug uit CDI Compiègne na 'ongunstige EHV-testen'

Het Amerikaanse dressuurteam van drie ruiters en paarden heeft zich donderdag teruggetrokken uit de CDIO5* Nations Cup in Compiègne, Frankrijk nadat de Equine Herpes Virus EHV-1 tests "een beperkt aantal" negatieve resultaten hadden opgeleverd. De terugtrekking van het team van Dutta Corp., dat in België was gestationeerd na aankomst uit de Verenigde Staten voor hun enige geplande Europese wedstrijd, kwam op dezelfde dag van de veterinaire inspectie in Compiègne voorafgaand aan de landenwedstrijd die vrijdag begint en waaraan 11 teams deelnemen. 

"De beslissing om het team en de individuele Amerikaanse young rider combinaties die samen gestald zijn terug te trekken werd genomen voor hun vertrek naar de wedstrijdlocatie en in overleg met de teamdierenarts en FEI Veterinary Director," zei de Amerikaanse federatie in een verklaring.

"In overeenstemming met de FEI-protocollen voor terugkeer naar de competitie werden alle Amerikaanse paarden getest op EHV-1 voordat ze van hun tussenstation naar de plaats van de competitie vertrokken. Een beperkt aantal PCR-testen leverde negatieve resultaten op."Paarden in het Amerikaanse contingent hebben geen symptomen of klinische tekenen van het virus vertoond, zijn niet koortsig, en zijn allemaal gevaccineerd. Uit overvloedige voorzorg heeft het team besloten zich terug te trekken. US Equestrian werkt direct samen met de FEI om de juiste vervolgstappen te bepalen en een acceptabele tijdlijn voor een terugkeer naar de competitie op basis van de geschetste protocollen."