Olivier Philippaerts: “Ik heb heel intens naar deze finale toegewerkt”

Olivier Philippaerts: “Ik heb heel intens naar deze finale toegewerkt”
Voor het tweede jaar op rij neemt Olivier Philippaerts deel aan de finale van de wereldbeker die vanaf donderdag georganiseerd wordt in het Zweedse Göteborg.  Behalve Olivier Philippaerts wisten ook Niels Bruynseels, Pieter Devos, François Mathy en Gudrun Patteet zich voor de finale te plaatsen. Dat zorgt ervoor dat vijf van de achttien Europese ruiters uit België komen. Dat is een unicum.

Olivier Philippaerts maakte vorig jaar in Parijs zijn debuut in de eindstrijd van de wereldbeker. Samen met zijn merrie H&M Legend of Love reed hij toen een bijzonder sterk kampioenschap. Eindwinst was toen voor de Amerikaanse Beezie Madden. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love eindigden als vijfde.

“Ik kijk met heel veel goesting uit naar deze finale” zegt Olivier Philippaerts. “De focus is er. Ik heb er heel intens naar toe gewerkt en ook wel mijn zinnen op gezet. Legend heeft na Jumping Mechelen 6 weken rust gekregen. Haar voorbereiding op deze finale is begonnen in Oliva waar we enkele kleinere rubrieken hebben gereden. Nadien volgden Dortmund en ’s Hertogenbosch waar ze één balk uit de lepels tikte.  Qua voorbereiding is alles perfect verlopen. Zowel Legend als ik zijn er klaar voor.”

Op donderdag is er het jachtparcours waarna op vrijdag een proef met barrage georganiseerd wordt. Zaterdag is een rustdag. Zondag is het D-Day en worden de medailles uitgedeeld. “Uiteraard is het doel om zondag met een goede uitgangspositie van start te gaan. De laatste finaledag is loodzwaar. Een eerlijke maar bijzonder zware strijd beslist wie er met de medailles naar huis gaat. Pronostikeren heeft geen zin. We zien wel hoe de wedstrijd verloopt” besluit Olivier Philippaerts.