Emanuele Gaudiano over zijn overwinningen en toekomstplannen

Emanuele Gaudiano over zijn overwinningen en toekomstplannen
Sinds vorige herfst behaalde hij de ene internationale overwinning na de andere. De Italiaanse ruiter Emanuele Gaudiano wist zichzelf afgelopen maand in de spotlights te rijden en slaagde erin om enkele belangrijke trofee√ęn binnen te halen. We vonden het bij Equnews dus hoog tijd om deze legende in wording eens aan de tand te voelen.

Het afgelopen jaar heb je nogmaals bewezen dat je zeker en vast uw plaatsje verdiend bij de internationale wereldtop. Je slaagde er op grote events meer dan eens in om de overwinning in de wacht te slepen. Hoe kijk je terug op 2015 en wat was voor jou de mooiste overwinning? 

Het jaar 2015 was een heel goed jaar voor mij, mijn paarden en mijn hele team. Als ik op 2015 terug kijk, dan ben ik heel trots op hen, maar ik ben hen ook heel dankbaar. We zijn erin geslaagd om een aantal overwinningen tijdens zeer prestigieuze wedstrijden te behalen. Mijn mooiste overwinning was die van de GP van de Wereldbeker in Londen in december met Admara. Het was voor ons beide een grote uitdaging, maar Admara heeft me niet in de steek gelaten.

Emanuele_Gaudiano_equnews

Zoals je al zei: op het einde van dit jaar slaagde je erin om met Admara deze geweldige overwinning tijdens de Werelbeker in Londen binnen te halen, en slechts een paar weken later werd hij verkocht aan Carlos Lopez. Waarom heb je beslist om Adamara toch te verkopen? Hoopte je niet om (misschien) met hem naar de Olympische Spelen te gaan?

Na Admara zijn geweldig prestatie, waren er verschillende ge√Įnteresseerde kopers en Carlos Lopez was √©√©n van hen. Op dat moment was ik nog niet helemaal overtuigd. Ik nam zijn bod in overweging. Aangezien de deadline voor de Olympische Spelen steeds dichterbij kwam, is hij toen mede-eigenaar geworden. Uiteindelijk werd Admara begin vorige week toch aan Carlos Lopez verkocht. Admara is een geweldig paard maar ik was nooit echt van plan om hem mee te nemen naar de Olympische Spelen. Ik heb nog een paar andere paarden die volgens mij meer geschikt zijn voor dit soort evenement.

Over de Olympische Spelen gesproken: de Italiaanse equipe heeft met Henk Nooren net een nieuwe chef d'équipe aangesteld om het Italiaanse team klaar te stomen voor Rio. Denk je dat Henk de juiste persoon voor deze job is en wat verwacht je van hem als coach?

Ik denk dat Henk Nooren wat de job betreft zeker de juiste man op de juiste plaats is, hij heeft enorm veel ervaring en is ook meer dan bereid om die ervaring met het Italiaanse team te delen. Ik ben er zeker van dat de samenwerking tussen de ruiters en de nieuwe chef d'équipe heel vlot zal verlopen.

Emanuele Gaudiano - Admara 2

Je bent uiteraard gefocust op de Spelen maar daarnaast ben je 2016 ook ingegaan met verschillende klinkende overwinningen op internationaal niveau. In Leipzig behaalde je enkele overwinningen met de geweldige, maar jonge Carlotta 232. Wat voor paard is ze en hoe verwacht je dat ze op dit niveau zal evolueren?

Carlotta 232 is een geweldige merrie die me, ondanks haar jonge leeftijd, toch al zeer tevreden heeft gesteld. Ik geloof in haar, vorig jaar liep ze nog bij de 6-jarigen en toen was ze al enorm competitief en wilde ze echt winnen. Ik hoop dus dat die lijn zich in de komende jaren zal voortzetten.

Je hebt nog een aantal andere toppaarden zoals Cocoshynsky. Met welke paarden zal je waar aan de start komen?

Ik zal met verschillende paarden op grote wedstrijden aan de start komen, maar niet elk paard zal in elke show starten. Ik heb Cocoshinsky, een merrie. Zij is een echte vechter en zal me nooit in de steek laten. Zij komt waarschijnlijk mee naar Qatar. Mijn witte hengst Caspar is ook een paard met enorm veel potentieel en hij zal ook meegaan naar grote wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Hong Kong Masters van volgende week. Guess 6, Come On en Corbanus zijn ook nog enkele van mijn paarden waarmee ik hoop enkele overwinningen te kunnen behalen dit jaar.

Een laatste vraag: Wat denk je, zullen Jeroen Dubbeldam en Zenith erin slagen om een hattrick te scoren en ook Olympisch goud te winnen (of zal jij ervoor zorgen dat dit niet gebeurt)?

Ik denk dat Jeroen Dubbeldam en Zenith zeker gebrand zijn op het winnen van Olympisch goud en het zal heel moeilijk zijn om hen van dat doel af te houden. Ze vormen een geweldige combinatie en hebben hun beste vorm te pakken.