Pieter Devos knap derde in Wereldbeker Basel

Pieter Devos knap derde in Wereldbeker Basel

Maar liefst vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.60m Wereldbeker manche in Basel.  Voor eigen publiek snelde Steve Guerdat naar de eindzege.


QUICK RESULTS
1. Steve Guerdat - Victorio des Frotards
2. Julien Epaillard - Queeletta
3. Pieter Devos- Apart


Midden de barrage snelde Steve Guerdat voor eigen publiek naar de leiderspositie in deze 1.60m barrage. Samen met de 11-jarige Victorio des Frotards (Barbarian) stopte Guerdat de chrono in 31,44 seconden. Vlak voor het einde deed de Franse springruiter, Julien Epaillard een goede poging om de chrono van de Zwitser te verbeteren.

In het zadel van Queeletta (Quality) stopte Epaillard de tijd op 31,94 seconden, uiteindelijk goed voor de tweede plaats. Als voorlaatste starter sprong de leider van het Wereldbeker klassement, Pieter Devos uiteindelijk naar de derde plaats met de 15-jarige Apart (Larino).

Laatste ruiter aan de start, Niels Bruynseels zette alles op alles, maar moest met één springfout afstand doen van de mogelijke vierde plaats. Bruynseels stelde zich zo op met Delux van T&L (Toulon) op de tiende plek.

Met één tijdsfout slaagde Wilm Vermeir er nipt niet in zich te kwalificeren voor de barrage. In het zadel van IQ van het Steentje (Toulon) sprong Vermeir zo naar de 16e plaats.

Uitslag