Zoë Verschooten eindigt selecties JM Indoor Masters met winst bij Pony's

Zoë Verschooten eindigt selecties JM Indoor Masters met winst bij Pony's
De ponyruiters reden afgelopen weekend hun laatste selectiewedstrijd voor de Jumping Mechelen Indoor Masters apart van de rest van de jeugd. Het Woutershof in Kuringen bood hen op zondag een goed verzorgd terrein aan, waar Zoë Verschooten op de rug van de D-pony Albert naar winst in de hoogste proef over 1.10m reed.

Een nulrondje in een vlijmscherpe tijd van 22.59 seconden was al wat Verschooten en de 13-jarige Albert nodig hadden om met goud aan de haal te gaan. Thibaud Ebinger had met Melodie van de Vondelhoeve een ruime seconde langer nodig om beide fases over 1.10m hoogte foutloos rond te springen, en eindigde zo als tweede. De 12-jarige BWP merrie Ottawa v/h Verbrandgoed (Cadet) liet onder het zadel van Robin Vermeir eveneens al het hout onaangeraakt, en behaalde in 24.28 seconden het brons.

De 1m proef net iets eerder op de avond werd gewonnen door Tesse Geboers op de rug van Ziggy Zn V.D.K (Zuidveld VDK), die zonder fouten afklokten op 20.88 seconden. Een ruime halve seconde later finishte ook Marie Delen in het zadel van Nobel van de Goorhoeve (Principal Dream vd Delthoeve) met een clean sheet, wat haar het zilver opbracht. Nora Van Haelst sprong met Road Runner Van De Bucxtale (Machno Carwyn) naar een tijd van 23.60 seconden en een bronzen medaille.

Vind alle resultaten en de finale eindstand van de selecties hier.