Zoe Mortreu start outdoor seizoen met Grand Prix zege in Aalter

Zoe Mortreu start outdoor seizoen met Grand Prix zege in Aalter

Afgelopen weekend werd het regionaal outdoor programma op verschillende plaatsen opgestart. De Oost-Vlaamse ruiters kwamen in Aalter aan de start. Op zaterdag sprong Zoe Mortreu naar de winst van de 1.25m regionale Grand Prix.

Na een barrage met twaalf sprong Mortreu met Frank Dhaenens' Cela Van Koekenhuyze (Casallo Z) naar de winst. Met slechts enkele tienden van een seconde verschil volgde Femke De Graaf met Kesha Z (Kannan) op de tweede plaats. Thibo Deketelaere volgde op de derde en vierde plaats.

Samen met de sBs-merrie, Jolly Girl (Cicero Z van Paemel) plaatste Deketelaere zich op het podium. Met Jules Denutte's Jolly Boy (President) volgde de ruiter op plek vier. Net terug uit Spanje vervolledigde Eline Goethals de top vijf met Konita HX (Vingino).

In de 1.20m hoofdrubriek op zondag hield Bjorn Vandenbossche de concurrentie achter zich. Vandenbossche sprong met Avastar Z (Alvaro du Talus) als enige foutloos door de finish in minder dan 42 seconden. Na een barrage met vijf volgde Emma Rooms met haar eigen gefokte Tigra Ter Wilgen Z (Taloubet Z) op de tweede plaats voor Annelore Roegiers en Qunique van het Weyenshof (Falaise de Muze).

De 1.15m winst kwam op naam van Florance De Brabander en de 14-jarige BWP-merrie, Jonkvrouw van het Landjuweel (Toulon). Met net geen twee seconden voorsprong verwees het paar Jonas Saey met Patrisia van 't Vennehof (Quasimodo vd Molendreef) naar de tweede plek. Estelle Godecharle vervolledigde de top drie met Figaro D Orange Z (Figo de Muze).