Yoren Maes & Anoek op den Kamp sluiten zomerseizoen af met hoogste Antwerpse Provinciale titels

Yoren Maes & Anoek op den Kamp sluiten zomerseizoen af met hoogste Antwerpse Provinciale titels

Zoals elk jaar vindt op het einde van elk LRV zomerseizoen het Provinciaal Tornooi plaats. Afgelopen zondag verzamelden de beste ruiters en -amazones uit Antwerpen zich op het Provinciaal Ruitertornooi te Koningshooikt. Na een bikkelharde strijd zijn de nieuwe Antwerpse Kampioenen van 2022 bekend ...

Yoren Maes & M' Orange M (LRV Weelde Ravels) kapen Provinciale titel in Zwaar weg

In de hoogste springklasse (Z-1.30m) wisten vijf combinaties de beide basisomlopen foutloos af te leggen, en zich zo te plaatsen voor de barrage. Uiteindelijk ging de winst naar Yoren Maes en M'Orange M (Emerald van 't Ruytershof), die een razendsnelle chrono neer wisten te zetten voor LRV Weelde Ravels. Het duo finishte net geen 3 seconden sneller dan Paul Scheirs met Manon van Duitschoolhof (Epleaser van't Heike) van LRV Booischot Pijpelheide, die zo vice kampioen werden. Het brons was voor Kristof van Laer in het zadel van La Vita De l'Art (Erco van 't Roosakker) uit LRV Kasterlee.

Goud voor Rozelien De Beck & Dourgana Hero Z (LRV Leest) in klasse Midden

Met 17 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage in de klasse Midden, was de spanning te snijden tot het laatste moment. Het goud ging finaal naar Rozelien De Beck van LRV Leest, die met de pittige merrie Dourgana Hero Z (Don't Touch Tiji Hero) als enige foutloos onder de 38 seconden wist te duiken. De vice titel werd weggekaapt door Nathalie Aernouts in het zadel van Huwenta (Tangelo van de Zuuthoeve), die uitkwam voor LRV Kalmthout Achterbroek. Op de derde plaats eindigde Lore van den Bergh met Jay van 't Berlohof (High Sky du Sud) voor LRV Wuustwezel.

Anoek Op den Kamp & Keandro Farena (LRV Oud Turnhout) worden dansend kampioen in ZZ

In de allerhoogste dressuur klasse mocht Anoek Op den Kamp zich tot Antwerps Kampioene kronen op de rug van Keandro Farena. Het duo scoorde 229 punten, en plaatste zich zo 15 punten los van de zilveren plaats. Dat zilver was voor Julie Huygelen en Harves van de Reimeurter uit LRV Kontich, gevolgd door Maarten Geerts, die met Grace van 't Hof van Eversem 211 punten behaalde voor LRV Herenthout. 

Alle resultaten