Yenthe Schrijvers moet GP-winst uit handen geven in Lier

Yenthe Schrijvers moet GP-winst uit handen geven in Lier

De 1* competitie van het Azelhof in Lier had vandaag zijn Grote Prijs als apotheose van alweer een druk gevulde springweek. Over 1.30m was het Yenthe Schrijvers die als beste Belg uit de bus kwam, voor Emilie Conter. 

Een selecte groep van slechts elf combinaties mocht het beslechten in de barrage, waaronder vier Belgen. Schrijvers zette in op Blue Ivy (v. Balou du Rouet) om foutloos rond te rijden in een tijd van 37,63 seconden, wat hem een plek op het podium opleverde. Daar kreeg hij het gezelschap van landgenote Emilie Conter, die Hiteck (v. Heartbeat) onder het zadel had. 

De beide Belgische duo's moesten de winst echter iemand anders gunnen. De Nederlander Hessel Hoekstra was in het zadel van Kathleen WV (v. Vigo d'Arsouilles) 0,14 seconden sneller dan Schrijvers en zette deze proef op naam. 

Caroline De Laet hield mee de Belgische eer hoog en was eveneens op geen fout te betrappen met de zevenjarige Fancy Orange Z (v. For Pleasure). Voor hen was de zesde plaats weggelegd, gevolgd door Patricia Guery en Damoiselle Froufrou (v. Rock'N Roll Semilly) op zeven.

Volledige uitslag