Yannick De Bie grijpt pijlsnelle Grand Prix zege in Lier!

Yannick De Bie grijpt pijlsnelle Grand Prix zege in Lier!

Op zondag werd in Lier de afsluitende 1.30m Grand Prix verreden na enkele dagen succesvolle Carnaval Euregio. Maar liefst 40.000 euro extra natura prijzen werden er uitgedeeld met dank aan Lieven Hendrickx Horse Supplements. In deze 1.30m Grand Prix won uiteindelijk Yannick De Bie met de KWPN-merrie, Frivole

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.30m Grand Prix. Na afloop bleef Yannick De Bie als enige foutloos onder de 31 seconden met zijn dochter van Quasimodo vd Molendreef. Het duo verwees zo Rania Dindane met Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly) voor. TMS staat voor de fokkerij van Tal Milstein Stables. Dindane en de Zangersheide-merrie wonnen eerder die week al een hoofdrubriek.

De derde trede van het podium kwam na afloop op naam van Marthe-Louize Dieu en Jazz van 't Kamerveld (Toulon). Net buiten de top drie strandde Q&O-ruiter, Cedric Desimpel met zijn achtjarige Carte D'Or Z (Chellsini Z). Desimpel had in de barrage twee ijzers in het vuur. Samen met Jolie De Fremis (Spartacus TN) strandde Desimpel uiteindelijk op de achtste plek.  De top vijf van deze Grand Prix werd afgewerkt door Emeline Jacques en Divine Idylle GTW De Tinmont (Citizenguard Understone van de Kapel).

Janne Caals wint 1.20m finale

In de 1.20m finale liet Janne Caals de concurrentie geen ruimte. Samen met de eigen gefokte BWP-merrie, Quizz van de Zandloper (Corydon van T&L) bleef Caals ruim één seconde voor op Robin Vermeir en Copacabanna of the Paddocks (Coriano). Marthe-Louize Dieu vervolledigde de top drie op de rug van STB Caramel Z (Cartagho Z).