Yana Jansegers start dag met winst in Lier

Yana Jansegers start dag met winst in Lier

In Lier werd er deze ochtend vroeg gestart met een 1.40m rubriek. Gisteren was het nog Vic De Plecker die in deze rubriek de concurrentie achter zich hield. Vandaag wist Yana Jansegers met Ons Mathilde van de Wilgendreef de proef op naam te schrijven.

Jansegers en haar dochter van Bisquet Balou C vd Mispelaere sprongen met ruim zeven seconden verschil naar de winst. Op het podium volgde Marthe-Louize Dieu in het zadel van Christophe Vanderhasselt's voormalige Jazz van 't Kamerveld (Toulon). Op donderdag won het paar nog de 1.30m openingsrubriek.

Estelle Van Tricht vervolledigde de top drie in het zadel van Furmint (Ustinov). Het paar bleef foutloos voor op Jules Van Hoydonck met Papillon Castanoo (Zirocco Blue VDL). Eveneens foutloos werkte Pieter-Jan Anthonissen de top vijf af op de rug van Pirocco Castanoo (Zirocco Blue VDL).

Enkel deze top vijf wist het hout in de lepels te houden.

Volledige uitslag

Brent De Schrijver zegeviert in 1.30m-rubriek

In de 1.30m rubriek voor scholieren, junioren en de U25 was het Brent De Schrijver die iedereen achter zich liet in het zadel van Queen B Prinseveld DSC (v. Rock'N Roll Semilly). Met anderhalve seconde voorsprong liet hij Janne Caals met Leffe van de Zandloper (v. Houston) op twee. Caals bleef op haar beurt nog eens twee seconden voor op Natan Derycke die Kasper (v. Numero Uno) gezadeld had en derde werd. Maxim Godecharle werd vierde met Prima vd Bisschop (v. Galisco van Paemel), voor Louis Lambrecht en Hermes de St Anne Z (v. Hoegie van t Bergske). 


F. © Danny Apers