Xander van Es schrijft pony Grand Prix Mivaro op zijn naam

In Mivaro werd er afgelopen weekend op regionaal niveau gesprongen. Eén van de hoogtepunten van het weekend was de pony Grand Prix die over een hoogte van 1m00 in twee fases gesprongen werd. De opvolging bij de familie Van Es lijkt alvast verzekerd: Xander van Es reed VDB Cordoba in 30,07 seconden naar de eindmeet, wat meteen voldoende was voor de overwinning.

Lisa Deschamps en Safir des Champs Z eindigden op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en klokten af in 30,57 seconden. Andrea Dorrekens en Rosanne van Dronkier konden naar de derde plaats springen. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 32,34 seconden.

Voor Femke Verschueren (Tonicka) en Marie Bieseman (Divory) was er een vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

90 cm

In het 90 cm voor pony's kon Van Es ook de overwinning op zijn naam schrijven. Dit keer rekende hij op Amber Declipse om in 31,71 seconden een foutloze ronde te springen. Lien De Dycker en Ochid's Emmelyi namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 37,80 seconden. Amy Renders en Luca Hoppenhof's vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 45,48 seconden.

Marike De Vlieger (Karlo S) en Yara Van Bellingen (Gwinny) waren goed voor plaatsen vier en vijf.

80 cm

In het 80 cm tot slot was de overwinning voor Vic Windey. Hij rekende op Inferno om in 32,53 seconden een foutloze ronde te springen. Margot Drobbe nam de rest van het podium mee naar huis. Ze rekende op Luca Hoppenhof's om naar de tweede plaats te rijden, voor de derde plaats haalde ze Odiel van stal.

De top vijf werd vervolledigd door respectievelijk Anky Vanderpoorten (Joly's Tasha) en Frédérique Van de Vijver (Vrede van de Bosakkerhoeve).