Xander en Karsten van Es domineren het Jeugdkampioenschap bij de HGVBB

Xander en Karsten van Es domineren het Jeugdkampioenschap bij de HGVBB

Stoeterij Mivaro in Dilbeek vormde tijdens het Pinksterweekend het toneel voor de Jeugdkampioenschappen binnen de HGVBB. 

De Scholieren werkten op zaterdag hun eerste manche af op een hoogte van 1m. Karsten van Es liet meteen een sterke indruk na door het ganse podium te bezetten. Op zondag trok hij met twee van de drie paarden de goede lijn door en ging in koppositie richting de finale. In die finale bleef hij nog maar eens van het hout af in het zadel van Hamilton (Contact vd Heffinck) en besloot op het hoogste schavot. Voor de jongste telg van de familie van Es is het zijn derde titel bij de Scholieren. 

Margaux van Rossem legde eveneens een vlekkeloos parcours doorheen de drie dagen af en werd met de 10-jarige Prima van Klapscheut Z (Peppermill) tweede. Hanne Roesems en de Orchid's Sunny II-dochter Sparkliny Sunny Holiday besloten de top drie met geen enkele fout op hun lei. 

Xander van Es wint bij de Junioren

Er moet wat in het water zitten ten huize van Es want bij de Junioren was er niks in te brengen tegen de aanwezigheid van Xander van Es. Op zaterdag plaatste hij zich op zowel één als twee. Een dag later bleef hij als één van de drie combinaties nogmaals foutloos met Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere). De finale vormde opnieuw geen uitdaging voor het paar dat met een schoon strafblad hun kampioenschap bovenaan besloot. Voor oudste broer Xander is het zijn eerste titel bij de jeugd. 

Een vlekkeloze deelname leverde Thibaud Ebinger met de 9-jarige Gabrilo Kmh Z (Galisco van Paemel) de tweede plaats. Sofie Walravens maakte haar springfout van dag één met Princesse HC (Anakin van 't Schuttershof) meer dan goed en werd derde. 

Alle resultaten

Steven Vermeir wint hoofdrubriek op zaterdag

Op zaterdagavond werd een parcours over een hoogte van 1.30m afgewerkt waar Steven Vermeir zijn Magnum van het Steentje (Plot Blue) naar de overwinning stuurde. Daarnaast had Vermeir ook de 7-jarige Ramos vd Molendreef (Mylord Carthago) gezadeld en werd nog eens vierde. Lars van Rossem en Little Star d'Ysenbeeck Z (Le Diamant Horta) tekenden voor de tweede plaats. 

De familie van Es was ook hier vertegenwoordigd dankzij mama Ellen de Swert die de Chagall van de Burggrave zoon Cantchelaro naar drie bracht.