Wannes Notelé regeert in hoofdfinale van Gouden Laars apotheose

Wannes Notelé regeert in hoofdfinale van Gouden Laars apotheose

Afgelopen weekend werd in Turnhout de finale van de Gouden Laars verreden. In de finale voor paarden, op 1.40m hoogte wist enkel Wannes Notelé met de 10-jarige Zeppelin vd Heffinck (H&M Zilverstar T) een dubbele nulronde te presteren. 

Vier duo's kwalificeerden zich voor de herkansing. Notelé en de 10-jarige ruin verwezen zo Rania Dindane met Orlando Van d'Elzendreef (Dieu Merci van T&L) naar de tweede plaats. Het paar noteerde de snelste chrono maar sprong daarbij één balk uit de lepels. Anouk De Proft volgde met Monaco du Chablis (Norton d'Eole) op de derde trede van het podium. 

Net buiten de top drie strandde Olivier Herman met Phin Star (Phin Phin) op de vierde plaats voor Maverick Van Lent en de sBs-merrie, Gieke de Cour au Bois (For Passion d'Ive Z).

Girl Power in de overige finales

Eerder sprong Carlotta Stegen in de 1.30m rubriek naar de winst in finale. Op de rug van de Carthino Z-merrie, Carcica bleef Stegen net geen drie seconden voor op Anouk de Proft met haar vertrouwde Q Bee vh Dielshof Z (Quidam de Reve). De top drie van deze proef werd afgewerkt door Brent De Smit en Nina Van 't Ruytershof (Plot Blue).

Nell Delgouffe hield de concurrentie achter zich in de 1.20m finale. Op de rug van Phassia Vd Bisschop (Comme Il Faut) bleef de amazone slechts enkele tienden van een seconde voor op Chloé Hoste met de SF-merrie, Valeriane de Moyon (Calypso de Moyon). Ayco Bauwens en Chevignon (Lord Z) werkten de top drie af.

Alle uitslagen