Bert Panneels wint 1.25m grote prijs Summerjumping Bomaco

Bert Panneels wint 1.25m grote prijs Summerjumping Bomaco

Hoewel het weer anders zou doen denken, vinden de Summerjumpings bij Bomaco nog steeds plaats. Het voorbije weekend trotseerden alweer een hele hoop ruiters en amazones de barre regen om het beste van zichzelf te geven in Asse. Op zaterdag avond was het Bert Panneels die de 1.25m grote prijs op zijn naam wist te schrijven. Panneels stuurde de 8-jarige BWP merrie Ogina Vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) als enige foutloos rond in een tijd onder 38 seconden.

Een ruime seconde na Panneels finishte Koen Verdegem en Gert Bosmans ex-aequo als tweede. Verdegem bereed de 6-jarige Mosito van het Hellehof dochter, Quartz de Muze, voor Bosmans was het de BWP ruin Grand Fou (Omar) die hem de zilveren plak bezorgde. Net buiten het podium plaatste Anissa Leroy zich met Queen vd Bisschop (Mosito van het Hellehof) als vierde, voor Bert Panneels die ook de top vijf afsloot op de rug van Nicodemus.

In de voorafgaande 1.15m kleine grote prijs ging de overwinning naar thuisamazone Merryl Dieleman in het zadel van Sisko. Ook hier wist Anissa Leroy op de rug van Queen vd Bisschop zich alvast knap te klasseren met een tweede plaats. Gert Bosmans gaf met Grand Fou eveneens alvast een mooi voorproefje van de prestatie die ze in de grote prijs zouden neerzetten, en veroverden de derde plaats. 

Op vrijdag was het Ellen De Swert die met Cantchelaro (Chagall van de Burggrave) tijdens de 1.20m hoogste proef van die dag de winst wist weg te kapen. De Swert klokte een ruime seconde sneller af dan Celia Alvarado, die in het zadel van Grand Cru van't Schaaphof (Action-Breaker) tweede werd. Danny Van Es was met Chica of the lowlands Z (Cornet Obolensky) goed voor de derde plaats. Ook plaatsen vier en vijf werden toebedeeld aan De Swert en Van Es.

Jitske Van den Eynde op één in hoogste pony proef

Op zondag ging het goud in de hoogste pony proef, verreden over een hoogte van 1m, naar Jitske Van den Eynde en de 6-jarige ruin Joly's Neymar (Riddersholm Salem). Ook Fien Massage bleef met Krusader van Orchid's (Kanshebber) dubbel nul, maar finishte de 2e fase ruim 4 seconden trager dan Van den Eynde. Brons ging naar Pytha Noël en King Of Pop, die als enige in de basisomloop slechts één jammere balk uit de lepels tikten.

Tijdens de 90cm ponyproef veroverde Amelie Goyens met de 6-jarige NRPS merrie De Vennehof Symphony (Cyklon Texass) het goud. Goyens was in de 2e fase nipt sneller dan Karsten Van Es, die op de rug van Amber Eclipse (Blue Dargeeno) naar zilver sprong. Het brons ging naar Louise De Vlieger en Une Etoile (Wayland Red Pepper).

Alle resultaten