Van de flinke opkomst van maar liefst 75 combinaties, kwam Virginie Thonon als winnares uit de bus. Met Spike vd Withoeve als haar rechterhand zegevierde de amazone met ruim een seconde afstand. De internationale opkomst zette in op Belgische paarden, met zilver voor de BWP merrie Lady van de Haarterhoeve (v. Casall) en de Mexicaan Fernando Martinez Sommer. Daniel Deusser sloot de top drie af op de rug van de BWP-hengst Legolas ter Wilgen (v. Emmerton), een fokproduct van Wilfried Rooms. 

De vierde plaats was voor het sBs-stamboek en kwam op naam van de hengst Gotcha (v. Full Monty). 

Binnen de top tien zagen we Thonon nog een tweede keer terug, met een achtste plaats voor Just The Way (v. Zirocco Blue VDL). Voor haar op zeven kwam Andres Vereecke de kop opsteken met Coconut van Paemel Z (v. Cicero Z). 

Emilie Conter reed Ocean Quality (v. Baltic VDL) naar de elfde plaats, Thibeau Spits was de laatste Belg om een graantje mee te pikken en kwam op negentien met Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure). 

Resultaten

Eva Jennen houdt Virginie Thonon van dubbele winst 

Naast Thonon kon ook Eva Jennen zich laten gelden in de rubrieken van het Sentower Park. In de éénsterren competitie stuurde de amazone Valaus vd Horst Z (v. Verdi) naar de overwinning. Met een grote seconde verschil hield ze zo Thonon van de winst, die hier op Junon de Prefontaine (v. Jamal vd Heffinck) aan de start kwam. Voor Laurens Meynaerts was er met Crossbar Melloni (v. Casall) de vierde plaats. 

In de hoogste 1* rubriek, met 1.30m hoge hindernissen kon Jennen het brons afdwingen in het zadel van Ilona v/d Fruitkorf (v. Darco). Catherine Gustin deed een plaatsje beter en sprong naar de tweede plaats op Darling des Bruyeres (v. Diamant de Semilly). Karen Oris zagen we terug op zes met Quendolin 4 (v. Quipeggio). Alexander Housen besloot op Tagliatelle Hh Z (v. H&M Tornesch 1042) de top tien. 

Alle resultaten