Virginie Thonon domineert sterk in Classic Tour Ghlin

Virginie Thonon domineert sterk in Classic Tour Ghlin

In de 1.45m nationale Grote Prijs in Ghlin domineerde de Waalse amazone, Virginie Thonon het podium. Thonon nam niet enkel de winst maar sprong eveneens naar de derde trede van het podium. In het zadel van haar eigen High-Tech-Vy de Septon (Del Piero P&B) sprong Thonon met ruim twee seconden naar de eindzege.

Thonon werd opgevolgd door Patrick Nisbett met onder het zadel de BWP-merrie, Night Star VD (I Am Moerhoeve's Star). Thonon bezette ook de derde trede van het podium, ditmaal met Lieven Devos' S&L Motown (Casall).

Voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune volgde net buiten het podium met de zoon van Nartago, Deus d'Herbiers. Op de vijfde plek strandde Cyril Cools op de rug van de Zangersheide-merrie, Cloe GP Z (Corrdino CH).

Joy Demuynck schittert met Urbin Manciais

Eerder imponeerde de Oost-Vlaamse Joy Demuynck in de 1.40m rubriek. Demuynck won de rubriek met de zoon van Kashmir Van 't Schuttershof, Urbin Manciais en plaatste zich op de derde plaats in het zadel van de BWP-merrie, Merryweather van 't Leeuwerikenhof (Emerald). Op de tweede plek strandde Dominique Joassin met zijn zoon van Balou du Rouet, Bingo Z.

Op vrijdag kwam de 1.40m hoofdrubriek op naam van Olivier Vandamme met Chatondo (Chacco-Blue). Op minder dan een tiende van een seconde volgde Virginie Thonon met Hermes de St Anne Z (Hoegie van 't Bergske) voor Alexis Patris in het zadel van Beau Gosse Ctv Z (Baloub du Rouet).

Alle resultaten