Vic de Plecker, Kyle Cuypers en Nico van der Plaetsen schitteren in Lier!

Vic de Plecker, Kyle Cuypers en Nico van der Plaetsen schitteren in Lier!

Bij het Azelhof werd er afgelopen weekend regionaal gesprongen tijdens de Gold, Silver en Bronze Tour. Vic De Plecker bleek de man in vorm in de 1.40m Gold hoofdrubriek. In de twee fasen special won De Plecker met de 10-jarige Ilypsho.

Samen met de zoon van VDL Zirocco Blue snelde De Plecker in 32,82 naar de winst. Op ruim één seconde volgde Limburger, Kim Thiry met onder het zadel de 11-jarige Maxima T (Elvis Ter Putte). Op de rug van Jonas Troubelyn zijn voormalige BWP-merrie verwees Thiry, Filippo Tabarini met Orage Optimus (Scendro) naar de derde plaats.

Het paar werd opgevolgd door Celin de Cabooter die in het zadel van Laguna van 't Maeshof (Toulon) voor bleef op Filippo Tabarini met Nefertiti Optima (Balou du Rouet).

Nico Van der Plaetsen regeert in Silver Tour

Op zaterdag stonden de hoogste hindernissen 1.30m gebouwd tijdens de Silver Tour. Daarin snelde Nico Van der Plaetsen met My Secret Of Usie (Emerald) naar de winst. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Rein Pill die de 10-jarige Scendro-zoon, Sloopy Z naar de tweede plaats bracht. Brent De Schrijver werkte het podium af in het zadel van Liv Good vd Kattevennen (Levisto Z).

Eerder won Kyle Cuypers de 1.30m gold rubriek. In het zadel van Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) verwees Cuypers Rein Pill met Sloopy Z (Scendro) naar twee en Kim Thiry met Coralie van Westleven Z (Chellsini) naar drie.

Emily Sneyers wint Bronze Tour

De 1.10m hoofdrubriek op zondag kwam na afloop op naam van Emily Sneyers en de achtjarige Irresisitble van de Bleukhoeve Z (I Am Moerhoeve's Star). Het paar wist net geen seconde voor te blijven op Gina Van Den Dries die met Lucky Number 7 (Lavillon) voor bleef op Sven Adams met Nona (Tonixe).

Alle uitslagen