Vic De Plecker klasse apart tijdens 1.40m Gold League Lier

Vic De Plecker klasse apart tijdens 1.40m Gold League Lier

Volgende week staan de Jeugdkampioenschappen op de agenda in Lier. Deze week zijn de nationale springruiters er actief. In de 1.40m hoofdrubriek van de Gold League sprong Vic De Plecker op vrijdag naar de winst. De Plecker hield de concurrentie achter zich met de 10-jarige Corvette van 't Koningshof Z.

De Plecker en de zoon van Clarissimo Z verwezen zo T&L-ruiter, Frédéric Vernaet met Toulouse PP Z (Toulon) naar de tweede plaats. Op slechts twee honderdsten van een seconde verschil volgde Bert Panneels in het zadel van Nicodemus Van Het Blondveld (Vagabond de la Pomme).

Net buiten het podium plaatste Hans Van Laer zich op de vierde plek. Samen met King Kong Van 't Laerhof Z (Kiekeboe) bleef de springruiter, Yana Jansegers met Fiorucci (E-Pleasure) voor.

Eerder won Pascale Lombard in het zadel van de Calvaro-zoon, Spartacus, de 1.30m nationale rubriek. Myrthe Coeckelberghs volgde met Quasca Artist vd Guldennagel V (Asca Z) voor Thierry Goffinet met Flora du Mesnil (Copin Van De Broy).

De 1.20m rubriek kwam op naam van Thierry Goffinet en Centanetti (Centadel). Met ruim één seconde voorsprong verwees Goffinet, Sandra Buytaert met Jeneration Pin (Kannan) naar de tweede plaats. De top drie van deze proef werd afgewerkt door Danny Van Es en de 15-jarige Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck).

Alle resultaten