Veni, vidi, vici voor Nils Vanhees in hoofdrubriek van VOR De Kraal

Veni, vidi, vici voor Nils Vanhees in hoofdrubriek van VOR De Kraal

Op de pistes van De Kraal in Zandhoven werd verzameld voor de regionale wedstrijd van de VOR. Op zaterdag schoot Nils Vanhees de hoofdvogel af en greep naast de overwinning ook nog het zilver! 

De tienjarige Irona van Beek (v. Stakkato) werd door Vanhees naar de winst gereden in de 1.30m hoofdrubriek, met een tijd van 49,37 seconden. Daarnaast had Vanhees nog een ijzer in het vuur en reed Habanix van Beek (v. Aganix du Seigneur) naar de tweede plaats in 49,96 seconden. Ruim een halve seconde later vervolledigde Christoph Verheyen de top drie in het zadel van Pebbles van t Heike (v. Kassanova de La Pomme). Jan Van Hove was de laatste om Milana van de Nianahoeve (v. Inshallah de Muze) foutloos de barrage door te loodsen en werd vierde. Voor Werner Dierckx en Espoir de Toxandria Z (v. Echo van Spieveld) werd een tijdsfout aangerekend, zij werden vijfde.

Op zaterdag won ook Laurent Nuyens de 1.15m-rubriek, hij stuurde Zalando vh Schaarbroek Z (v. Zandor Z) naar één met ruim vijf seconden voorsprong. Evert Van Mele werd tweede op Labrusca de Muze (v. Elvis ter Putte) en hield zo Thian Van Hoydonck met Nabab van de Katershoeve (v. Jackson de Regor) op drie. Jeroen Verschueren vulde met Quantiana van het Beetjen (v. Toulon) de vierde plaats in, Jitse Vervoort werd vijfde op Tangela Vg Z (v. Thunder vd Zuuthoeve).

Vrijdag

Shari De Laet zegevierde in de 1.25m hoofdrubriek van vrijdag, in het zadel van Cataleya 3 (v. Cachas). Op twee zagen we Nico Van Der Plaetsen met My Secret Of Usie (v. Emerald van 't Ruytershof). Zij waren twee honderdsten sneller dan Christoph Verheyen en Pebbles van t Heike, die een dag later ook genoegen moest nemen met het brons. Ashley Nicasi werd op Jonica v/d Wolkenheide (v. Chopin van het Moleneind) vierde, voor Julie Ooms met Diarado-son Z (v. Diarado). 

Jonge paarden

Nuyens won bij de jonge paarden de rubriek voor zevenjarigen met Lucky van de Neerheide Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Zij waren anderhalve seconde sneller dan Bart Anthonissen en Qoke Castanoo (v. Cornet Obolenski), die op hun beurt ook anderhalve seconde voorbleven op Eddy Bols met La Corofina Z (v. Lavillon). Verschueren had ook een belofte mee en werd met Quantiana van het Beetjen al een eerste keer vierde. Davy Celis besloot op Intergest Latif II S (v. Zambesi TN) de top vijf. 

Ook bij de zesjarigen was Nuyens de beste, hier in het zadel van Bacarat van de Langenberg Z (v. Balou du Reverton). Verschueren nam het zilver voor z'n rekening en had daarvoor Aloma CKZ (v. Aktion Pur Z) gezadeld. Jordi Rombouts werd zowel derde als vierde met respectievelijk Raynman d Exaerde (v. Jilbert van 't Ruytershof) en Rocca Blue van t Rivalenhof (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). 

Zondag

Op zondag mocht Paulien Hertleer de ereronde van de 1.25m-rubriek leiden. Op de rug van Hot Stuff (v. Winningmood van de Arenberg) was zij de ongenaakbare winnares. Het duo was bijna vijf seconden sneller dan Tessa Bruyndonckx en Zeppelin vd Heffinck Z (v. H&M Zilverstar T), zij werden tweede. De top drie was compleet met Sacha Marissen en Nirvana from Zellik (v. Thunder van de Zuuthoeve). Voor Djani De Beule noteerden we met Qui Cantera (v. Di Cantero van Ter Hulst Z) de vierde plaats, Niels Verwerft stuurde Mando van de Neerheide Z (v. Mithras de Regor) naar de vijfde plaats. 

Yannick Paulissen was op Rebel van het Hertenrooi (v. Bamako de Muze) de beste over 1.15m. Manon Verlinden werd op Isostar du Chablis (v. Erco van t Roosakker) tweede, Kelly Wolfs reed Ulana Z (v. Untouchable) naar drie. Op vier kwam Anneline Monsieur met Livistro B Z (v. Levisto Alpha Z) voor Evelyne Franken en Mira vd Noordheuvel (v. Spartacus).

Alle uitslagen