Vader Danny en zoon Xander Van Es gretig aan zet in beker van HGVBB

Vader Danny en zoon Xander Van Es gretig aan zet in beker van HGVBB

Danny Van Es wederom onklopbaar! In de finale voor de beker van de HGVBB liet hij de concurrentie geen schijn van kans en zette de beker op z'n naam. Als kers op de taart sprong zoon Xander ook naar een overwinning. Bij de pony's wist Louise De Clerck zich meermaals te plaatsen.

Op de laatste dag werd de finale van de beker van de HGVBB gereden. Twintig combinaties kwamen aan de start en vijf hiervan wisten zonder fouten te rijden. Danny Van Es zadelde Zico V en reed naar de overwinning. Samen met Jonker van sombeke volgde Elisha De Vos op een tweede plaats en Delphine Bauters vervolledigde de top drie met Fulisina (v. Verdi). De vierde en vijfde plaats waren voor Virginie Wauters en Mauro Stas, Wauters werd vierde met onder het zadel Dior Z en Stas werd vijfde met Calvaro Z (v. Calvados Z).

Zoon Xander Van Es reed in de 1m15 rubriek op maandag naar de eerste en tweede plaats. Met Impuls Vd Heffinck (v. Cooper Vd Heffinck) nam hij de overwinning en tweede werd hij met Naughty Girl Of Two Notes Z (v. Numero Uno). Anne Cuyt sprong naar een derde plaats met onder het zadel Infinity Van De Schaselberg Z (v. I'm special de muze). Yana Jansegers zat op O Cyntaya van t Nederhof (v. Cluysenaer PNI) en werd vierde, Manon Verlinden volgde met Isostar du Chablis (v. Erco van t roosakker) op vijf.

Zaterdag

In de 1m25 hoofdrubriek op zaterdag sprong Danny Van Es naar een tweede plaats met Hamilton (v. Contact vd heffinck 2100262201). Het was Rik Nauta die naar de overwinning reed in het zadel van Limestone grey (v. Numero Uno). Alsof dat nog niet genoeg was wist Nauta zich meermaals te plaatsen en werd zowel derde en vijfde. Met Noisette van de ceulshaegen (v. Toulon) vervolledigde hij de top drie en vijfde werd hij met Kia maria vd potaarde (v. Numero Uno). Nell Delgouffe plaatste haar op vier met Phassia Vd Bisschop (v. Comme Il Faut).

In de 1m15 rubriek eerder op de dag wist Xander Van Es, met onder het zadel Hamilton (v. Contact vd Heffinck) naar de overwinning te rijden in een tijd va24,12 seconden. Hij kon een tweede keer de top drie binnen rijden en werd derde met Naughty Girl Of Two Notes Z (v. Numero Uno). Noah Tondeur en Aagje de Bioagrico (v. Corland) werden tweede terwijl de vierde plaats voor Mauro Stas met Calvaro Z (v. Calvados Z) was. De top vijf werd vervolledigd door vader Danny Van Es met Zico V

Pony's

De pony's kwamen ook aan de start met als hoofdrubriek de 1m. Louise De Clerck vulde het podium met een eerste en derde plaats. Met Funky (v. Calvino Z) reed ze naar de overwinning en met Cantase (v. Robin des Bruyeres) werd ze derde. Nomi Agneessens sprong naar een tweede plaats, met onder het zadel Joke Van t Hollandhof. Fien De Coninck strandde juist buiten de top drie met haar merrie Kornet Ps (v. Kanshebber) en Nomi Agneessens werd vijfde met Mac de Lille.

In de 90cm kon Louise De Clerck zich opnieuw plaatsen en reed naar een tweede plaats met Cantase (v. Robin des bruyeres 83710025r). Vierentwintig honderdsten verschil zette Pytha Noël op één met Orchid's Sanny (v. Kanshebber). Lio De Raedemaeker werd derde met Copper Glow (v. Copper Field). De top vijf werd vervolledigd door Nomi Agneessens en Lieze Roesems, Agneessens werd vierde met Mac de Lille en Roesems reed naar een vijfde plaats met Nik (v. Vedet Van De Vondelhoeve).


Bekijk hier de resultaten