Tristan Guisson zegeviert in 2* Grote Prijs bij Sentower Park

Tristan Guisson zegeviert in 2* Grote Prijs bij Sentower Park

De tweede week van de New Year Tour bij Sentower Park zit er zo goed als op. Zonet werd de 2* Grote Prijs verreden, het hoogtepunt van alweer een week vol schitterende topsport. Een mooiere afsluiter was bijna niet mogelijk want ook deze proef werd op naam van een Belg geschreven, Tristan Guisson.

Een dertienkoppige barrage moest bepalen wie finaal met de medailles aan de haal ging. Hier gaf Tristan Guisson met de elfjarige vosmerrie Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Reve) nog één keer alles wat hij in zich had, wat hem werd beloond met een schitterende overwinning. De Nederlander Eric van der Vleuten reed in het zadel van Dreamland (Sunday de Riverland) naar het zilver in een tijd van 36.29, een halve seconde trager dan de winnaar. Als laatste op het volledig vos gekleurde podium volgde voor Frankrijk Gregory Cottard op de rug van Bibici (Norman Pre Noir).

Een verschil van net drie honderdsten met Cottard verwees Maikel van der Vleuten met Dywis HH (Toulon) naar de vierde plek. Voor België sloot Charlotte Philippe op Electro Vd Kromsteek Z (Emerald Van 't Ruytershof) de top vijf af.

Vind de volledige uitslag hier.