Top-ponysport op provinciale indoorkampioenschappen LRV Brabant

Top-ponysport op provinciale indoorkampioenschappen LRV Brabant

De ponyruiters/amazones van LRV Brabant sprongen afgelopen weekend hun provinciaal kampioenschap in de Ruiterschool in Oud-Heverlee. Het werd een perfecte repetitie voor het nationaal Indoorkampioenschap. Al zullen de zenuwen komende zaterdag wellicht nog net iets strakker gespannen staan.

D-Midden

In de Barema-A-wedstrijd , klasse D-Midden, van het provinciaal Indoorkampioenschap van LRV Brabant sprongen vijf combinaties naar de barrage. Eline De Ridder (LRV Opwijk), regerend nationaal out-door-kampioene, sprong naar een razendsnelle foutloze omloop met haar Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater). Kobe Bruyninckx (LRV Bekkevoort) en Cartouche Leco (v. First Stayerhof’s Ramzi) pakte plaats twee, voor opnieuw Eline De Ridder (LRV Opwijk) met Clogheen Puzzle. Xander Lamberts (LRV Kester) sprong naar de vierde plaats met Olily V (v. Dynamite van ‘t Hazelaerenhoekje). Kobe Bruyninckx (LRV Bekkevoort) en Iyuno van ‘t Daelderhof sprongen naar plaats vijf. Hij (LRV Bekkevoort) vertrekt ook als provinciaal kampioen stijlrijden in de klasse D-Midden naar het nationaal Indoorkampioenschap van LRV. Hij kreeg met zijn Cartouche Leco (v. First Stayershof’s Ramzi H) afgetekend naar de eerste plaats. Nationaal outdoor-kampioene Eline De Ridder (LRV Opwijk) sprong naar zilver met Clogheen Puzzle. Ze pakte ook plaats drie met haar Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater). Plaats vier wat voor Fleur Lenaerts (LLRV Bekkevoort). Plaats vijf ging naar LRV Kester en Xander Lamberts.

B-Licht

In de klasse B-Licht sprongen zeven combinaties naar de barrage. Ze bleven één voor één foutloos. De snelste van de zeven snelheidsduivels was Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borhof’s Gentle Gerwin). Clubgenote Charlott Blevi pakte plaats met Tess. De derde plaats ging naar Sterre Heyvaert met Mindy van het Klavertje (v. Goldfinger). Daarmee was het volledige podium in deze reeks Opwijks getint. Plaats vier was voor Jitske Van Den Eynde (lRV Merchtem) met Quantro van d’ Oude Pastory (v. Haywards Guardsman). Louise De Clerck (LRV Merchtem) en haar Fioco (v. Ten Ankers Bileander), sprongen naar plaats vijf. In het stijlrijden was Sterre Heyvaert met haar Mindy van het Klavertje de beste. Nationaal kampioene Louise De Clerck sprong naar plaats twee, voor Elodie D’Hooghe met Ronaldo van de Nieuwe Heide. Sam Kempeneers (LRV Tienen) sprong naar plaats vier met Blinkie (v. Arenberg’s Maurits). Plaats vijf ging opnieuw naar Sterre met Kasanova van ’t Heike (v. Borghof’s Gentle Gerwin).

C-licht

Vijf combinaties sprongen naar de barrage van de klasse C-Licht. Vier van hen bleven foutloos. De snelste was Lieze Roesems (LRV Wambeek) met Nik (v. Vedet van de Vondelhoeve). Fien Massagé (LRV Kester) sprong met Lente naar brons. Louise Vermeir (LRV Wambeek) en haar Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) sprong naar plaats vier, voor Niels Van Rossem (LRV Wambeek) met Tesla van het Klavertje (v. Uld d’Ete). Fien Massagé en haar Lente sprongen duidelijk met veel stijl naar plaats één in het stijlrijden. Plaats twee ging naar Lieze Roesems (LRV Wambeek) met Nik. Niels Van Rossem sprong naar plaats drie met zijn Tesla van het Klavertje. Louise Vermeir pakte opnieuw de vierde plaats voor Niels Van Rossem met Shamrock Irish Camarque.

D-Licht

Fien De Coninck (LRV Asse) en Talente van Prinseveld (v. Konquitador van Orchid’s -) sprong naar de eerste plaats in de Barema-A-wedstrijd van de klasse D-Licht. Xander Lamberts (LRV Kester) en Vico de Flagues (v. Quabar de Monceaux) sprong naar provinciaal zilver. Claire Van Biesen (LRV Opwijk) pakte plaats drie met Pallieter (v. De Hofstede Halesius). Tiebe Evens (LRV Wambeek) sprong met Utalia van ’t Elshout (v. Goliath van de Groenweg) naar de vierde plaats. Plaats vijg was voor Tess De Cuyper (LRV Meise Wolvertem) met Zai.Het stijlrijden kreeg twee winnaars, Tess De Cuyper en Xander Lamberts kregen exact evenveel punten op hun stijlrapport. Fien De Conninck (LRV Asse) deed er nog een bronzen medaille bij op haar CV. Lore Hertogs (LRV Meise-Wolvertem) pakte et Schanebroek’s Cas (v. Wellhouse Sportsman) plaats vier, voor Lore De Koster (LRV Asse) met Celvin.

Bron: LRV