Thomas Mertens en Cosimo de Leau Z schitteren in cyclus zesjarigen

Thomas Mertens en Cosimo de Leau Z schitteren in cyclus zesjarigen

Bij Halkin Stables werd de cyclus voor zevenjarigen gewonnen door Yves Vanderhasselt. De Vlaams-Brabantse springruiter strandde ook op het podium bij de zesjarigen. Na afloop won Thomas Mertens met de zoon van Cicero Z van Paemel, Cosimo de Leau Z.

Mertens en de Zangersheide-hengst (f. Hof Ter Leeuwe) bleven nipt voor op Jan Vermeiren zijn ruiter, Evan Coluccio (USA) en Ramos Van 't Laarhof (Mithras de Regor). Yves Vanderhasselt vervolledigde de top drie met onder het zadel zijn Zangersheide-merrie, Eau d'Amour Z (Eldorado van de Zeshoek).

Net buiten de top drie volgde Thomas Mertens met Marlinka (Heart Touch) voor Audrey de Bock met haar eigen gefokte, Ranja B&V (Tangelo van de Zuuthoeve). De Oost-Vlaamse vernieuwde  recent haar website via Brandingpro.


Er werd ook nationaal gesprongen bij Halkin Stables. In de 1.35m hoofdrubriek hield Jan Vermeiren zijn ruiter, Evan Coluccio de concurrentie achter zich met Owen Van Den Blauwaert. Lokale springruiter, Jelle Sappin volgde met Hanaika (Echo van 't Spieveld) voor Tom Sneppe en de AES-merrie, Pippa ter Linden (Richebourg).

Uitslag 6yo