Stive Hoflack onverslaanbaar in Krismar Grote Prijs bij Stal De Ark

Stive Hoflack onverslaanbaar in Krismar Grote Prijs bij Stal De Ark

In Kortemark was het op zaterdagavond Stive Hoflack die zegevierde op de rug van zijn trouwe Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper van de Heffinck). Op zondag was Danaë Van Cauwenberg de beste in de hoofdrubriek van de WVUR-ingerichte wedstrijd terwijl Merel Wittebolle haar concurrentie lik op stuk gaf bij de pony's. 

Op zaterdagavond sloot de WVUR af met een 1.25m hoge hoofdrubriek, gesponsord door Krismar. Slechts zes van de zevenentwintig aanwezige combinaties slaagden erin de barrage te bereiken. Met de klok op 40,41 won Stive Hoflack deze Grote Prijs in het zadel van Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper van de Heffinck). Op twee volgde Sander Logghe met Happynes van de Kalsybrug (v. Cassini II), zij finishten in 43,48. Thibault Behaegel zorgde voor de laatste foutloze ronde en besloot de top drie met Janis van Schuttershof (v. Kashmir van Schuttershof). 

Melanie Deloof had op Lupitrella (v. Lupicor II) de snelste tijd maar een springfout liet hen op vier strandden. Guillaume Ruant volgde op vijf met Chocoprince of Picobello Z (v. Contendro I). Als laatste reed Kjenta Theetaert haar barrage op Opium van Heiste (v. Kafka vd Heffinck). 

Result Equine Cup

De 1.15m rubriek, ondersteund door Result Equine, werd gewonnen door Thibaut Behaegel. In het zadel van Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival) zette Behaegel de winnende tijd op 24,43. Ze werden op de hielen gezeten door Jules Tanghe, hij reed W-Happy vd Lindehoeve Z (v. Weldon D05) in 24,84 over de finish. Voor Isabelle Debeuf was er op Ines (v. Nonstop) de derde plaats met een tijd van 26,29. Julie Devloo werd met Kaylinn K (v. Connect) vierde, Zoe Devriendt volgde met Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) op vijf. 

Zondag

Op dag twee zegevierde Danaë Van Cauwenberg in de hoofdrubriek met Julea (v. Harley VDL). Slechts 22 honderdsten verschil hield Merel Wittebolle op de tweede plaats met Odina van t Siamshof (v. Nabab de Reve). Zij werden op hun beurt achterna gezeten door Nina Deveen en Nibbit (v. Eurocommerce Napels). Lore Hosten kwam op vier met Haddize (v. Clearway), Joyce Vandecasteele was de laatste dubbel foutloze op Cairo TD Z (v. Chin Chin). 

In de hoofdrubriek voor ponyruiters was Merel Wittebolle wel succesvol. In het zadel van Ranger van Sporkingshove (v. Caherlistrane Robbie) hield Wittebolle Renée Vanhullebus met Rebel Diamond achter zich, met slechts drie honderdsten verschil. Zita De Wilde vervolledigde de top drie en was tevens de laatste foutloze combinatie op Unlimited Dee van de Eekhoek (v. Kanshebber). 

Klik hier voor alle resultaten


Foto©: Pegasus