Stephan Verschuere klasse apart in Grote Prijs Stad Waregem

Stephan Verschuere klasse apart in Grote Prijs Stad Waregem

De jaarlijkse Grote Prijs Stad Waregem lokte opnieuw heel wat volk richting West-Vlaanderen. Na een barrage met 18 wist uiteindelijk  Stephan Verschuere de winst op naam te schrijven met Flash van het Watergoed.

Verschuere, die zijn rentree maakte na ongeveer een jaar, sprong met ruim twee seconden voorsprong naar de winst op Eline Goethals. De Oost-Vlaamse amazone volgde op de tweede en derde plek met respectievelijk Konita HX (Vingino) en Ella Bella du Mystere (Con Air 7).

Net buiten het podium loodste Camille Biebuyck haar BWP-merrie, Obella JS (Thunder vd Zuuthoeve) foutloos naar de vierde plek. De top vijf werd afgewerkt door Jean-Christophe De Grande en de achtjarige Anubis Van de Vossestaart Z (Aimar van het Polderhof).

De 1.20m Pro Tour kwam op naam van Marc De Brabandere. De Brabandere sprong met Mien vd Bisschop (President) naar de winst en verwees zo Joy Demuynck met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof) naar de tweede plek. Vader Freddy Demuynck werkte de top drie af met de eigen gefokte Nashville Van 't Leeuwerikenhof Z (Nabab de Rêve).