Stefanie Grootjans wint het KR Kampioenschap in Sint-Joris Alken

Stefanie Grootjans wint het KR Kampioenschap in Sint-Joris Alken

Nadat de finale van het Kampioenschap binnen de KR uitgesteld werd door de slechte weersomstandigheden kwam er afgelopen weekend toch een slotstuk aan met succes voor Stefanie Grootjans. De amazone won met Gembe het Kampioenschap. 

De maar liefst twintigjarige Zangersheide ruin werd door Grootjans over de ganse lijn foutloos gehouden. De finale werd verreden over een parcours van 95cm, waarna het duo gekroond werd tot kampioen. De eigenaar van de ruin is Grootjans' partner, Tibo Michiels. Naast Grootjans was ook Linda Gabriels geen enkele keer op een fout te betrappen met Dilandra van de Leeuwerik (v. Al Pacino W). Zij kregen het zilver overhandigd. Louise Hollander greep in het zadel van Celica van het Eelshof (v. Vialli), een eenentwintigjarige merrie, het brons. 

Melanie Govaerts viel met haar vierde plaats voor Assalino Z (v. Asca Z) ook nog in de prijzen net als Stephanie Sourbron die het Kampioenschap besloot met een vijfde plaats op de zevenjarige Diva van de Brobosch Z (v. Darco). 

De 1.20m rubriek werd gewonnen door Sander Geenen die Lover Boy (v. Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel had. Zij zorgden voor een van de vier dubbel foutloze rondes. Jordy Clauw volgde op twee met Healy D (v. Cicero Z Van Paemel). Op drie kwam Arne De Kempeneer met Quin Dk De Flandrio (v. Jenson van 't Meulenhof). Sander Geenen was met Kathmandu van het Simsehof Z (v. Kioto van het Simsehof) de laatste dubbel foutloze combinatie. 

Jorne Jans, winnaar van de Grote Prijs in het Grovenhof, schreef hier de 1.15m rubriek op naam met Liberty (v. Game-Boy D10). Het duo hield het jonge geweld achter zich. Neeltje Vanrusselt werd tweede op de zevenjarige Quitana (v. Corydon van T&L) voor Tony Gerits en de eveneens zevenjarige Karacouche (v. Wunderboy van de Zuuthoeve) op drie. 

Resultaten



Foto ©: Stefanie Grootjans