Spirit de Muze laat van zich horen in Arezzo, Jan Vinckier zegeviert met Quick My Lady vh Z

Spirit de Muze laat van zich horen in Arezzo, Jan Vinckier zegeviert met Quick My Lady vh Z

Bij de aftrap van een nieuwe week van de Toscana Tour in het Italiaanse Arezzo wist de Belgische fokkerij zich meteen te profileren. De Belgisch gefokte Spirit de Muze zorgde voor een tintje in de driekleur binnen de top vijf van de rubriek voor zesjarigen. Wat later volgde een Belgische overwinning dankzij Jan Vinckier en de zevenjarige Quick My Lady vh Z. 

De BWP dochter van Eames de Hus uit de fokkerij van Joris De Brabander werd door de plaatselijke ruiter Davide Kainich foutloos doorheen de twee fasen van het 1.20m hoge parcours geloodst. Op zes volgde de BWP hengst Santos van de Berghoeve (Comme il Faut), een fokproduct van Studfarm de Berghoeve. 

De Amadeo van't Vossenhof-dochter Amadea Z, Amadea Z ging onder Thomas Himmelmayer haar stamboek-genoten voor op plaats twaalf. Dertien was voor de Z-hengst Cupido Newcastle Z (Cicero Z Van Paemel) gevolgd door Dakota Eh Z, van fokker S. Van Dellen, op veertien. 

Resultaten

Jan Vinckier liet de Brabançonne weerklinken in het zadel van Quick My Lady vh Z. De Zangersheide merrie vna Quick Star is een fokproduct van J. Van Hamond. De door Ruisbroekfarms gefokte Pedrosa 26 Z (Plot Blue) kwam op zes gevolgd door de BWP merrie Rudith vd Bisschop (Vannan). 

ResultatenF. ©: 1clicphoto