Shelsey Berckvens zegeviert in hoofdrubriek VOR

Shelsey Berckvens zegeviert in hoofdrubriek VOR
De hoofdrubriek van de VOR, die samen kwam op de pistes in Beerse, werd op zondag gewonnen door Shelsey Berckvens. 

Drie dagen lang werd er gereden bij We Jump Free in Beerse. De hoofdrubriek stond op zondag gepland en had hindernissen op 1.30m hoogte. 35 combinaties waagden hun kans in deze proef, slechts zes van hen zagen we terug in de barrage. Van de twee dubbel foutloze combinaties, was Sherley Berckvens de snelste in het zadel van Palma VG (v. Gitano van Berkenbroeck). Het duo reed met ruim een seconde voorsprong naar de overwinning. Leen Braeckmans stuurde op haar beurt Conterno v t Hof van Eversem Z (v. Carlow van de Helle) foutloos naar een tweede plaats. Jan Van Dyck leverde een snelle ronde af op Mystic River (v. Der Senaat 111) maar een springfout hield hen op plaats drie. Laurent Nuyens volgde op vier met Just Daddy P (v. Nagano) voor Jan Mertens en Cola Tic vd Wijngaardhoeve Z (v. Corico Z). Jeroen Geerts was de laatste in de barrage met Quintoucha VD (v. Casillas van de Helle).

Pieter Kenis niet te houden op zaterdag

Op zaterdag stond de hoofdrubriek op 1.25m afgesteld. Pieter Kenis snelde er naar de overwinning in het zadel van Picasso van de Looise Heide (v. Casino Royal van de Hunters). Lynn Leys volgde op de voet en werd tweede op Dermie (v. Tolan R). Voor Evi Peeters en Nirvana van het Heikanthof (v. Emerald NOP) was er het brons. Op de vierde plaats zagen we Nico Van Der Plaetsen met My Secret of Usie (v. Emerald van 't Ruytershof) gevolgd door Tom Stoffelen, die met Mon Amie Van d Oude Pastory (v. Triomphe de Muze) voor de laatste foutloze ronde zorgde. 

Maya Hendrickx was de beste over 1.15m en stuurde met exact een verschil Beyoncé van t Hulgenrode (v. Bamako de Muze) naar de winst. Fleur Volckaerts sprong op Mirra van t Hollandhof (v. Principal Dream vd Delthoeve) naar de tweede plaats. De top drie was compleet met Emilia Hendrickx en Whisper v t Erstenhof Z (v. Winningmood v/d Arenberg). Ben Verstappen werd met Quo Vadis van de Brouwershoeve (v. Golden Boy) vierde, gevolgd door Stef Leenaerts en Ondiata. 

Ellen De Swert opent competitie met winst

In de 1.25m rubriek op vrijdag ging Ellen De Swert met de ereplaats aan de haal, met wederom Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) onder het zadel. Het zilver was voor Jeroen Verschueren met Voulon D omal (v. Toulon) terwijl Camille Bogman het brons mee naar huis nam op Henna de Beauvois (v. Toulon). Danny Van Es werd op Impuls vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck) vijfde en moest Jan Mertens met Sira van Strikmolenhof Z (v. Stakkato) voor zich dulden. 

Laurent Nuyens ongenaakbare winnaar bij Youngsters 

Op de rug van Lucky van de Neerheide Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) was Nuyens niet te tippen. Het paar snelde met net geen drie seconden verschil naar het hoogste schavot. Kirsten Rombouts stuurde Carlos d Axmar Z (v. Crowntano Z) naar twee en liet zo de Nederlandse Bobby Klootwijk genoegen nemen met een derde plaats voor Look-o-Look Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Jeroen Verschueren eiste zowel de vierde als de vijfde plaats op, respectievelijk met Q-One van het Goorboshof (v. Breemeersen Adorado) en Corbusier DB Z (v. Contador van Maarle Z). 

Bij de zesjarigen was het Davy Celis die op Mercurius III S (v. Zambesi TN) de ereronde mocht leiden. Robin Van Thillo was met Reginald T (v. Mallito) goed voor de tweede plaats en hield Caroline Van Rossum achter zich, die derde werd met Aramintha Flo T Z (v. Aganix du Seigneur Z). Op vier zagen we Lada Sobichova met Nelson van het Vinckenhof Z (v. Naxcel V.), de vijfde plaats was voor Jeroen Verschueren en Aloma CKZ (v. Aktion Pur Z). 

Alle uitslagen