Schalini Deroo is concurrentie te snel af bij de Breugelhoeve

Schalini Deroo is concurrentie te snel af bij de Breugelhoeve

Voor de werking van Kempische Regionale werd er afgelopen gereden bij de Breugelhoeve in Peer. De hoofdrubriek op zaterdag kwam op naam van Schalini Deroo en Europa (Singapore). 

Het 1.20m hoge parcours werd door 11 van de 26 combinaties dubbel foutloos afgewerkt. Deroo zorgde in het zadel van Europa voor de snelste tweede fase en stopte de tijd op 27,90s. Kaat Pluymers stuurde Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence van t Gelutt Z) in 29,18s naar de finish en werd tweede. Met een tijd van 30,24s zagen we Kim Nullens met Nashville van het Schaeck (Zirocco Blue VDL) op drie. Jorne Schroyen stond met Naomi vh Kapelhof Z (Numero Uno) vierde met een tijd van 31,09s. De top vijf werd besloten door Aurelia Guisson en de zesjarige Toronto vh Legitahof Z (Toulon) en hun tijd van 33,99s. 

Een rubriek eerder stond Katia Wauters op één. Zij stuurde Idalgo Chavannais (Hunter s Scendro) foutloos doorheen het 1.15m hoge parcours. Op twee volgde Lisa Ceunen in het zadel van Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z). Marthe-Louise Bode werkte de top drie af met Four White Socks Z (Franco Z). 

Op zondag was het Emmaly Panis die Apollo V Z naar de koppositie van de 1.15m rubriek bracht. Met ruim een seconde voorsprong hielden zij Dries Vanthienen en de vijfjarige Divertimento TMS Z (Diesel GP du Bois Madame) achter zich. Daphné Bouwens was de laatste dubbel foutloze op Chaccofly (Chacco-Blue) en werd derde. 

De 1m rubriek voor pony's werd gewonnen door Alyssa Staes in combinatie met Roos, die als enige foutloos bleven maar tevens ook de snelste waren. Tristan Melotte zette zich op twee met VPS Day Dream (Gavanie) terwijl drie voor Malia Bammens met de zevenjarige Unique van t Heike (Eternity van de N.Ranch) was. 

Bij de 90cm trok Rhune Staes aan het langste eind met de twintigjarige Heide van de Vondelhoeve. Bammens en Unique kwamen hier op drie voor Lune Tielemans en Hustien (Justice HR).

Resultaten