Schalini Deroo en Key To Succes Mi Amor winnen 1.20m proef in Peer

Schalini Deroo en Key To Succes Mi Amor winnen 1.20m proef in Peer

Op zondag tijdens de 1.20m hoofdproef in de Breugelhoeve te Peer wist Schalini Deroo haar 12-jarige BWP merrie Key To Succes Mi Amor (Winningmood Van De Arenberg) naar het goud te sturen. In de tweede fase waren ze ruim 2 seconden sneller dan Thomas Symons, die met Esteban van de Waerde (Whitesnake) het zilver binnenhaalde. Het podium werd vervolledigd door Kris Wouters met onder het zadel de 7-jarige Thunder vd Zuuthoeve ruin Pink Floyd Van het Reuhof.

Net naast het podium plaatste Nina Geerlings zich met Kay-Lin (Quantofino) op de vierde plaats. Met een knappe voorsprong van ruim 7 seconden bleven zij voor Kobe Hendrix en zijn 6-jarige BWP zoon Quote Quachacco (Chacco-Blue).

De 1.20m proef op zaterdag werd gewonnen door Kim Nullens met onder het zadel haar merrie Glamour. Als tweede plaatste Mirthe Raymaekers zich met Caramel V.d. Dresseling. 

Dorien Christiaens klasse apart in 1.15m op zaterdag

Op zaterdag was de winst in de 1.15m proef voor Dorien Christiaens. Zij stuurde de 8-jarige merrie One Pin-Up Vitseroel (Presley Boy) naar één door als enige een foutloos parcours neer te zetten. Op twee volgden Wout Loenders met Oeso 14 (Clinton), welke 1 balk uit de lepels tikten in de tweede fase. De derde plaats was voor William Schuppen die met Quelle vie van het voortveld als enige overige foutloos bleef in de eerste fase.

Zondag een nog pittigere strijd in de 1.15m, waarbij Alexandra Gazo met Collontai (Cristo) de overwinning in de wacht sleepte. Justine Nossent kwam met Impecance du caillou (Kannan) ruim 3 seconden later door de finish, waarmee ze goed waren voor het zilver. Het brons ging naar Lina Rantanen, die met Dusty VH Houbenhof Z (Dublin Van Overis Z) eveneens een snelle foutloze ronde wist neer te zetten.

Uitslagen