Robbe Schelfaut wint Grote Prijs Barelhof

Robbe Schelfaut wint Grote Prijs Barelhof

Afgelopen weekend kwamen de Oost-Vlaamse springruiters aan de start bij het Barelhof in Destelbergen. In de 1.25m Grote Prijs wist slechts één combinatie het hout in de lepels te houden. Robbe Schelfaut snelde naar de eindzege met Lalique (Free Style, Fokker: Gerry Van Avermaet).

De snelste chrono kwam op naam van organisator, Yolan Merckx. Merckx tikte één balk uit de lepels met Margaret Van 't Barelhof (Iron Man van de Padenborre x Diamant De Semilly, fokker: Greet Van Barel) en stelde zich zo op op de tweede plaats. Het paar werd opgevolgd door Niels Andries met I Fight Van Orshof (Cardento x Bon Ami, fokker: Michael Van Orshoven).

Net buiten het podium stelde Cedric Broekaert zich op op de vierde plek. Op de rug van Jeunesse Van De Kleite (Kashmir van Schuttershof) bleef Broekaert Mathieu Deneckere met Juventus Vd Stuyver (Contendro) voor.

Eerder hield Daphne Steenssens de Oost-Vlaamse snelheidsduivel, Niki Geenens van de winst. Steenssens won met de BWP-merrie, Etna E (Bon Ami B x Kimball, fokker: Stal Eerselingen). Geenens volgde op de tweede plek met haar vertrouwde Dulf van den Bisschop-zoon, Helios vd Spelonckhoeve. Samen met Geena Lisa (Lord Z) stelde ze zich op op de derde plek.

Quinten Bradt op zondag

Op zondag werd het hoogste parcours gebouwd op 1.20m hoogte. Quinten BRadt won met Guy Tassenoy's Oberlina-Dieu GV (Dieu-Merci van T&L). Met één tijdsfout bleef Bradt, Paul De Stoop met Mon Ami (I'm Special de Muze x Wellington) voor. Bradt strandde ook op de derde plek in het zadel van Alexandra De Waard's Flamingo d'Houtveld Z (Flamenco Desemilly).

Eerde won Silke De Decker de 1.10m rubriek met net geen vijf seconden voorsprong. Op de rug van Darlou De La Vallee Cvh (Marlou des Etisses) verwees De Decker, Michele Schockaert met Egoosje (Gaillard de la Pomme) naar de tweede plek. De derde trede kwam op naam van Lotte Lievens met Viking de la Pomme.