Robbe Schelfaut schittert in Sint-Niklaas

Robbe Schelfaut schittert in Sint-Niklaas

In de 1.20m hoofdrubriek was er afgelopen weekend geen houden aan Robbe Schelfaut. Voor de tweede week op rij scoorde Schelfaut in de regionale hoofdrubriek. Met Lalique (Free Style, fokker: Gerry Van Avermaet) won hij op ruim één seconde van Olivier De Geest.

In St.-Niklaas volgde De Geest met zijn eigen Elvis Ter Putte-merrie, Electra Z. Het paar verwees zo Kristof Moureau met Bariton Z (Berlin) naar de derde plaats.

Net buiten het podium strandde Paul De Stoop op de vierde plaats met onder het zadel Mon Ami (I'm Special de Muze). De top vijf werd afgewerkt door Freye Heirbaut met Elke Van de Boslandhoeve (THunder vd Zuuthoeve).

Eerder won Daphne Steenssens de 1.15m proef op de rug van haar 17-jarige Etna E (Bon Ami B). Het paar bleef in deze rubriek een all-women podium voor met Hanne Van Linden op twee. Samen met Excellance (Clinton) verwees de amazone, Kelly De Nul met Diamond (Deauville de la Vie) naar de derde plek.

Ook in de 1.10m rubriek was er geen houden aan de amazones. Ann Verdoodt snelde naar een nipte winst met Kubi Carendo (Breemeersen Crescendo). Op minder dan een halve seconde volgde Lisa Bruggeman met Pearl Gem VDM (Gemini) voor Sherilee Van De Walle met Upgrade's Son (Upgrade).