Rik Nauta domineert Gouden Laars Hasselt

Rik Nauta domineert Gouden Laars Hasselt

Na een barrage met vier bleek de supersnelle tijd van Rik Nauta met de 9-jarige Casassini (Casall ASK) niet te kloppen in de 1.40m hoofdrubriek van de Gouden Laars. Het duo bleef ruim drie seconden voor op de concurrentie. 

West-Vlaming, Mathieu Bourdead'hui volgde in Hasselt op de tweede plaats met de Toulon-nazaat, Toscane Z. Het paar was nipt sneller dan Helena Beyers met onder het zadel Matonge of Colors (Elvis ter Putte). Enkel deze ruiters hielden het foutloos.

Net buiten het podium volgde Louise Lenaerts met de zoon van Figaro C, Maybel Van Het Molenhof op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Birthe Goossens met Hope vd Bakkershoeve.

Rik Nauta verzamelt prijzen

Eerder won Nauta ook al de 1.30m rubriek met Filip Van Assche's Monchhichi (Emerald). Tibo Hendrickx kwam aardig dichtbij maar strandde alsnog op de tweede plek met Gilbert De Roock's Armani Des Maraichers. De top drie werd afgewerkt door Daan Lemmens met onder het zadel Genova van het Prinsenbos.

In de 1.20m rubriek diende Nauta enkel Kyle Cuypers voor zich te dulden. Cuypers bezette daarbij de eerste en tweede plaats. Samen met Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) won Cuypers voor zichzelf met Nagante (I'm Special de Muze). Rik Nauta en Monchhichi werkten de top drie af.

De 1.10m winst kwam op naam van Lara Schodts met Largo Van de Dornehoeve.


Alle resultaten