Renée Caers springt naar Provinciaal goud in HC Moervelden

Renée Caers springt naar Provinciaal goud in HC Moervelden

Zeven D-Midden-combinaties sprongen een nulronde in de basisomloop van de Antwerpse Provinciale Indoor in HC Moervelden. Slechts drie van hen bleven foutloos in de barrage. Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) die met Pixie B (v. Cap Nord D'Hyrencourt) naar de derde plaats sprong. Met Dior was Lieselot beduidend sneller en dat leverde haar een tweede plaats op. Maar de snelste foutloze barrage-combinatie, was Renée Caers (LRV Lichtaart) die met haar New Princess van het Rozendaelhof een knappe en snelle barrage afleverde. Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) en zijn Tintin van den Kievit (v. Magic Cornflakes), was de allersnelste, helaas voor de beloftevolle twaalfjarige ruiter viel er een balk uit de Broechemse lepels. Het leverde hem een vierde plaats op voor Renée Caers met haar Prada van de Heikens (v. Principal Dream vd Delthoeve).

Het stijlrijden werd gejureerd door toppers Nick Vrins en Evelien Kenis. In de klasse D-Midden was het provinciale erelint voor Fleur Sterckx van LRV Lille met Orchid’s Xilla (v. Kanshebber).  Lieselot Kooremans en Pixie B sprongen met stijl naar zilver, voor Julie Lenaerts (LRV Koningshooikt) met Lou-Heera (v. Darraheen Fionn). Emi Douwen (LRV Kontich) met Cindy en Renée Caers (LRV Lichtaart) met haar Prada van de Heikens sprongen naar plaatsen vier en vijf.

In de klasse C-Midden stonden slechts twee combinaties aan de start. Maar als straks het Nationaal kampioenschap wordt verreden op 4 maart in Oud-Heverlee, dan behoren ze allebei wellicht tot de favorieten, want de kwantiteit in de klasse C-Midden is eerder laag, de kwaliteit is bijzonder hoog. De eerste plaats in de barema-A wedstrijd ging na een knappe en foutloze barrage naar Vinz De Weerdt en zijn Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’ Ete). Lieselot kreeg in de barrage één foutje en eindigde met Sensation SW op de tweede plaats.  In het stijlrijden kregen beide combinaties hoge punten. De zege ging naar Vinz De Weerdt.

Tien combinates sprongen naar de barrage in de klasse B-Licht. Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel)  hield het hoofd koel en zijn Igor goed aan het springen. Hij finishte voor streekgenoot Cis Kenis met Michelangelo Star (v. Manhof’s Iwan). June Caers mocht net als haar zus ook met eremetaal naar Lichtaart, ze werd derde met Queeny van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Joren De Winter reed met Hoopy (v. Cadet) naar plaats vier. Aurélie Goyvaerts pakte plaats vijf met Choopy (v. Ten Ankers Bileander). Choopy is nb. de moeder van Hoopy. Joren en Aurelie zijn lid van LRV Koningshooikt. Aurélie reed overigens naar goud in het stijlrijden met haar Choopy. Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) pakte zilver met Freole Rose des Vents. Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) en Michèle Verlinden reden met stijl naar brons. Cis Kenis was goed voor de plaatsen vier en vijf.

In de reeks C-Licht ging de zege in de barema-A wedstrijd naar Jonas Van Looveren (LRV Sint-Lenaarts) met Summer. Megan Van Heeswijk sprong met Ventura Optima (v. Mistral Optimus) naar zilver. Het brons ging naar Anna Mertens (LRV Geel Larum) met Heide’s Berg Treasure. Megan Van Heeswijk pakte het erelint in het stijlrijden. Stan Buts (LRV Herenthout)en Vazal van de Driesendijk (v. Primeur van de Delthoeve). Nanou Mattheus sprong naar brons met Rilana M v/h Roskamhof (v. Orchids Tygo).

In de klasse D-Licht deden Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) en haar Ulrike de L’Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel) weer ongelooflijke dingen. Ze pitsten als laatste starter nog eens twee seconden af van de toen al onklopbaar gewaande tijd van Lore Sips (LRV Sint Lenaarts) met Romy (v. Brownboy TH vh Juxschot). Vinz De Weerdt en Shilavsca van het Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel) sprongen naar brons. Lotte Bollansée overtuigde de stijljury het meest met haar Oblix van ’t Hollandhof (v. Principal Dream vd Delthoeve). Renéé Caers liet in de ochtend al haar rijmanskunsten zien met Lord Loustic de Ganzendries en Vinz De Weerdt voegde nog maar eens een medaille toe aan zijn al uitpuilende kast met Shilavsca van het Juxschot.


bron/ F. © LRV