Rania Dindane is Belgische sterkhouder in memorial Jos Emmers

Rania Dindane is Belgische sterkhouder in memorial Jos Emmers

Afgelopen weekend werd bij het Sentower Park de Emmers Cup verreden met de memorial "Jos Emmers" als hoogtepunt. In deze 1.30m Grand Prix wist na een barrage met vijf slechts één combinatie een dubbel foutloze omloop te rijden. Amber Thaens snelde zo naar de winst met de 12-jarige dochter van Azteca VDL, Florite

De snelste barrage-chrono kwam op naam van de jonge Belgische amazone, Rania Dindane met de 10-jarige BWP-ruin, Move it van de Eekhoek (I'm Special de Muze). Pieter-Jan Anthonissen vervolledigde het podium in het zadel van achtjarige O' lalaika. Beide combinaties tikten één balk uit de lepels in de herkansing.

Eveneens met één springfout volgde Gaby van der Bruggen met de zoon van Asca Z, Argo Z op de vierde plaats. Jody van Gerwen vervolledigde het podium in het zadel van haar Krapuul F. De 12-jarige schimmel werd in het verleden nog uitgebracht door de familie Philippaerts en Tom D'Haeyere.

Zoe Verschooten scoort Belgische winst.

In de 1.20m finale hield Zoe Verschooten de concurrentie achter zich. De Belgische won met onder het zadel de 13-jarige ruin, Albert. Op minder dan een seconde volgde Elise Van Regenmortel met Orchid's Mila (Orchid's Cestanii). Robin Vermeir vervolledigde het podium met de 12-jarige Ottawa van het Verbrandgoed.

Jessica Geraedts en Chloé Hoste scoren beker.

De 1.10m finale kleurde oranje na afloop. Jessica Geraedts nam een nipte winst met Infurio. Samen met de 9-jarige KWPN-ruin bleef ze slechts enkele tienden van een seconde voor op Steve Lefevre met de 7-jarige Paol. De derde plaats kwam op naam van Jill Goyvaerts met de dochter van Andiamo vh Kapelhof Z, Gold Rose vh Kapelhof.

Bij de jeugd schreef Chloé Hoste de 1.10m winst op naam. Hoste reed naar de winst met Rolls d'Elbe. Op ruim twee seconden volgde Marie Van Miert met de dochter van Winningmood, Hope van de Keihoeve. Pascalle Donders vervolledigde het podium in het zadel van Jaleva (Big Star Junior).

Alle resultaten