Rania Dindane hoofdwinnares tweede dag Carnaval Euroregio Lier

Rania Dindane hoofdwinnares tweede dag Carnaval Euroregio Lier

Op de tweede dag van de vijfdaagse Euroregio in het Azelhof was Rania Dindane de beste amazone in de 1.30m hoofdrubriek. Op het Carnavals Euroregio stond de amazone niet voor clown en won met Diabolique TMS Z (v. Diamant de Semilly).

De rubriek over 1.30m was al meteen de tweede proef die verreden werd op de pistes in Lier. Met 46 combinaties aan de start was het een goed gevulde rubriek met overwegend Belgische opkomst. Over twee fasen was Rania Dindane de beste en won met Diabolique TMS Z (v. Diamant de Semilly) in een tijd van 26,15. Ze kregen hun overwinning echter niet zomaar cadeau want ook Marthe-Louize Dieu reed voor winst. Op Jazz van't Kamerveld (v. Toulon) kwam ze net twaalf honderdsten te kort en werd tweede. Met nog eens vijftig honderdsten meer werd Louis Pues derde met Lalluccia T (v. Callucio T). 

Jean-Christophe de Grande werd met Anubis vd Vossestaart (v. Aimar van het Polderhof) vierde gevolgd door Lars Verschueren op Sublime van de Lindehoeve Z (v. Skill Z). 

Proef 1.10m

De pistes werden geopend met de rubriek over 1.10m. Daar hield Janne Caals de Belgische eer hoog en won op Dapper (v. Lupicor). Valerie Clauw was de andere Belgische op het podium en was met Crespo (v. Tygo) derde. De top vijf werd afgesloten door Jolien Frijters met Quick Silver (v. Cohinoor). 

Proef 90cm

Over 90cm was Emilie Van Cauwenberghe de beste in het zadel van Quess Z (v. Quintero). Op twee kwam Lara Ronse met Myrtille du Plaisant (v. Gris) gevolgd door Ruth Coppenholle op de achtjarige Dahlia TMS Z (v. Douglas). 

Pony's

Bij de pony's ging de winst naar Nederland met Tyara Verheijen met Jack Sparrow op één. Birsen Vercammen hield de Belgische eer hoog en nam met Kramikske (v. Ten Ankers Jerolianca) de tweede plaats voor haar rekening. Ashley Honorez sloot op Athena Du Grand-Fayt (v. Nadjy) de top drie af. 

Over 80cm was Eva Ronse de beste Belgische met haar vierde plaats voor Hip Hip-Hop de Sanpas (v. Upper Ice Granit).

Alle resultaten