Randy Sherman houdt nationale combinaties achter zich in WVUR Vincent Martens

Randy Sherman houdt nationale combinaties achter zich in WVUR Vincent Martens

Afgelopen weekend stelde Stal Vincent Martens opnieuw zijn deuren open voor de ruiters van de WVUR. In de 1.25m hoofdrubriek van zaterdag was het de Amerikaan Randy Sherman die met de hoofdprijs aan de haal ging en de nationale combinaties achter zich hield. 

In deze hoofdrubriek bleven acht van de 35 combinaties dubbel foutloos. Sherman zat in het zadel van Conthoona (v. Elite), een tienjarige merrie, om op de snelste tijd af te klokken. Het duo had aan 28,04s genoeg om de tweede fase succesvol af te ronden. Op twee volgde Thibo Deketelaere met Qubano. De zevenjarige BWP ruin van Darco, uit de stallen van Isabelle Debeuf, bleef van al het hout af in een tijd van 30,89s. Brons was voor Koen De Waele op Balouchin KDW Z (v. Balou du Rouet). De negenjarige Zangersheide merrie kwam in 31,01s foutloos over de finish. 

Met een tijd van 31,66s en daarbij nul fouten was er voor Zoe Mortreu en Cela van Koekenhuyze (v. Casallo Z), een zevenjarige merrie gefokt door Frank Dhaenens, de vierde plaats. Quinn Van De Velde besloot de top vijf in het zadel van Ozon v/h Claeyssenhof. De negenjarige ruin van Numero Uno finishte in 34,22s. 

Thibeau Behaegel zegevierde een proef eerder en stuurde Janis van Schuttershof (v. Kashmir van Schuttershof) met net geen seconde voorsprong en een foutloze trip rond het 1.15m hoge parcours naar de overwinning. Lore Decock volgde op twee met Doha D Amour Z (v. Daydream PP). Voor Nathan Van Vynckt en Mayla Da Vida was er de derde plaats. 

Van Vynckt domineerde op zijn beurt de 1.05m rubriek waar hij won met Q-Time. Op de zevenjarige ruin was hij anderhalve seconde sneller dan zichzelf en Mayla Da Vida, met wie hij tweede werd. Maud Alliet greep op First One vd Waterstaat (v. Canadian River) de laatste podiumplaats. 

Steven Lippens en Sita Devolder zegevieren op zondag

In de Fun Tour was het Steven Lippens die de hoofdrubriek op naam zette in het zadel van Grace DD (v. Lord Z). Alexy Callewaert domineerde de rest van het podium en nam met Havana van de Bosbeek (v. Emerald van 't Ruytershof), de tienjarige sBs merrie in eigendom van Lennart Demarez, het zilver voor haar rekening. Op Copperfield (v. Caramsin) werd de amazone derde.

Vincent Martens hield de winst van de 1m rubriek in eigen huis en stuurde Pleasure van het Driepuntenland (v. Caspar) naar de snelste chrono, dat ruim twee seconden sneller was. Callewaert achtervolgde op twee met Levall, een zevenjarige hengst van For Pleasure. Ellen Vanmoerkerke sloot de top drie af met Itchy van Schuttershof (v. Vigo d'Arsouilles). 

Bij de pony's was het Sita Devolder die de hoofdrubriek won in het zadel van Roosje. Léonie Buyck schreef met Dart de tweede plaats op haar naam. Estelle Pieters werd dan weer derde met Laura. Als laatste kwam ook Paulien De Spiegeleer in actie met Violet van het Koetshuis (v. Calipso van de Vondelhoeve). 

Buyck hield de concurrentie achter zich met Dart in de 95cm. Met net geen twee seconden hield ze Rachelle Ceuterick met de zesjarige Anney BZ op twee. De Spiegeleer was met Violet hier goed voor de derde plaats. Devolder was de laatste in de prijzen met haar Roosje. 

Resultaten