Pieter Kenis oppermachtig in Winterwerking Dena Stables

Pieter Kenis oppermachtig in Winterwerking Dena Stables

De eerste manche van de Dena Winterwerking Krismar Cup in Turnhout zit erop. De eerste editie was meteen een "high"-formaat waarin 1.30m de hoogste proef was. Daarbij ging Pieter Kenis overtuigend met de winst aan de haal.

1.30m

Op 23 deelnemers hielden slechts zeven van hen de balken van de basisronde in de lepels. Kenis liet geen ruimte voor zijn concurrentie in de barrage en snelde naar de zege in het zadel van Cherkasy D Z (v. Comme IL Faut). Het duo eindigde met 43,73 op de klok. Jens Smolders had ruim vijf seconden meer nodig maar hield Picasso van de Looise Heide (v. Casino Royal van de Hunters) ook foutloos en was goed voor de tweede plaats. De toegestane tijd was net ietwat te scherp afgesteld voor Aurelie Paulissen en Kalita. Het duo werd derde met drie strafpunten. 

Michelle Malisart kwam met vier strafpunten voor Iemmy van de Ponyhoeve (v. Harley VDL) op vier en bleef voor op Olivier Herman die acht strafpunten verzamelde in het zadel van Phin Star (v. Phin Phin). 

1.20m

Kyle Cuypers won een rubriek lager en stuurde Reva van 't Buxushof foutloos over 1.20m in de kortste tijd. Ief Vercammen volgde op twee in het zadel van Leon. Evi Peeters was dan weer goed voor het brons met Nirvana nadat ze slechts drie honderdsten later over de finish kwam dan Vercammen. 

1.10m

Cuypers was niet enkel goed voor het goud in de rubriek over 1.20m maar ook hindernissen van 1.10m hebben geen geheimen meer voor de ruiter. Het was opnieuw Reva van 't Buxushof die aan het langste einde trok en de overwinning boekte onder Cuypers. Valerie Clauw en Frida namen de tweede plaats voor hun rekening terwijl Hanne Ebens het brons in ontvangst mocht nemen met Zetta Bontehof Z