Philippe Vanderhasselt snelt naar overwinning bij HGVBB Mivaro

Philippe Vanderhasselt snelt naar overwinning bij HGVBB Mivaro

Op de HGVBB wedstrijd bij Stal Mivaro was het Philippe Vanderhasselt die op zondag met de overwinning van de 1.25m hoofdrubriek aan de haal ging. Eerder die dag kroonde Jelle Limbourg zich tot winnaar bij de jonge paarden. Louise De Vlieger was de beste ponyamazone op zaterdag. 

Met de achtjarige Pikachu Vitseroel (v. Presley Boy) onder het zadel stopte Vanderhasselt de chrono van de aaneengesloten barrage op 32,39. Die tijd bleek de snelste te zijn en leverde hen de overwinning op. Met anderhalve seconde verschil finishte Gert Dierickx op twee met Leandro Van Den Ouden Eik (v. Epleaser van t Heike). Arno Boon besloot in het zadel van Papillon (v. Dieu Merci van T&L) het podium. Op plaats vier zagen we nog Muriel Dens met Gyanolga (v. Toulon) gevolgd door Patrick Nisbett en Olif of Colors (v. Elvis ter Putte). 

Wat later schreef Femke Verschueren de 1.15m rubriek op naam. Met een tijd van 25,66 voor Naomi Hof Ter Bruggen (v. Dakar VDL) kwam de amazone ongenaakbaar op één. Luca Moens zorgde met Empire Kelanjo DZ voor de tweede beste tijd en finishte op 28,07. Met 28,58 op de klok nam Laura Meert met Ne Touche Pas van t Siamshof (v. Nabab de Reve) de derde plaats voor haar rekening. 

Jonge Paarden

In de rubriek voor zesjarigen loodste Jelle Limbourg de merrie Fiesta van Paemel (v. For Pleasure), gefokt en in eigendom van Stoeterij Van Paemel, naar de overwinning. Maar Limbourg nam gretig ook het (gedeeld) zilver voor zijn rekening, hier op Jazira Van Paemel Z (v. Jaguar van Paemel), uit dezelfde stallen. Muriel Dens veroverde eveneens plaats twee en werd ook nog eens vierde op respectievelijk Hattrick (v. Diamant de Semilly) en Hedoniste (v. Vleut). Lynn Lemaire zagen we met Robbe van t Bosveld (v. Le Blue Diamond van t Ruytershof) terug op vijf, Ea Joinneau was de laatst geplaatste in het zadel van Matis T Z (v. Mallito). 

Zaterdag

Op zaterdag mocht Axelle Callens de ereronde van de 1m-rubriek leiden in het zadel van Hidalgo DB (v. Jah's Diamant). Sarah Jakubowicz Dit Polarski zat hen op de hielen met Lancelot du Grand Coeurq Z (v. Landser) maar kwam uiteindelijk toch op twee. Met slechts zes honderdsten verschil moest Zoé Fontyn op Lakkato de Litrange CXXIII (v. Stakkato) genoegen nemen met het brons. 

Pony's

Ook de ponyruiters hadden een proef over 1m op de planning staan. Van de acht finalisten in de barrage was het Louise De Vlieger die voor de snelste tijd zorgde op Une Etoile (v. Wayland Red Pepper). Naamgenote Louise De Clerck volgde op een tweede plaats met Eagle BB (v. Koffie met Melk). Kate Stalpaert werd in het zadel van Domino des Sources (v. Poetic Justice) derde. De laatste klassering was voor Mathijs Van den Branden en Vienna (v. Reekamp's Eclips). 

Bekijk hier alle resultaten