Paulien Schepers sluit Lente Euroregio af met GP-winst

Paulien Schepers sluit Lente Euroregio af met GP-winst

In het Azelhof stond afgelopen maandag, 1 mei, de finale van het Lente Euroregio op de planning. De Grote Prijs kwam op naam van Paulien Schepers. Bij de pony's won Dylana de Wannemaeker de laatste 90cm-rubriek. 


De Azelhof Grand Prix daagde 26 combinaties uit voor een parcours over 1m30. Slechts vier ruiters mochten hun paard warm houden voor de barrage, vier Belgische ruiters dan nog wel. Met geen enkele fout op de teller en een tijd van 44,51 seconden op de klok werd Paulien Schepers tot winnares gekroond in het zadel van Corriere 3 (v. Corrado I). Frederic Marien achtervolgde met de zevenjarige Prince Charming van het Wilgenhof (v. Mylord van 't Vlasmeer) en finishte in 45,21 seconden op twee. Johan Demolder stuurde op zijn beurt de al zeventienjarige Goldfee (v. Flipper d'Elle) naar de derde plaats en was daarbij ook de laatste dubbel foutloze combinatie. Als laatste mocht Kelly Leysen Enigma de l'Heribus (v. Emir de Vy) de tweede ronde doorloodsen maar een springfout hield hen op de vierde plaats. Voor de Nederlander Mark van der Stouw en Havinius FH (v. Eldorado van de Zeshoek) hield een tijdsfout hen uit die tweede ronde en op de vijfde plaats. 

Voor de Grote Prijs stonden de hindernissen op 1.20m afgesteld, waar Christophe Averein met de overwinning aan de haal ging. Op Azzarette vd Hacienda Z (v. Azzaro vdb Z) reed hij de tweede fase foutloos rond in 34,39 seconden. Manon De Corte zat hen met Di O'Neilla DC Stables Z (v. Denzel van het Meulenhof) op de hielen maar moest met een tijd van 34,54 besluiten op de tweede plaats. Paulien Schepers kwam ook hier dicht bij de overwinning, in het zadel van Egerie de Hus (v. HH Conrad) nam ze opnieuw een podiumplek in beslag en werd derde. De volledige top vijf kleurde Belgisch met een vierde plaats voor Louise Florizoone en Ma Belle van Eyck Z (v. Mylord Carthago), gevolgd door Siebe De Smet en Carolina (v. Quidam de Revel) op vijf. 

De laatste 1.10m rubriek werd gewonnen door Merryl Dieleman en Micky (v. Nabab). Zij waren net geen seconde sneller dan de Nederlandse Eva Kapteijn op de BWP merrie Kizzi van het Molenhof (v. Catoki). De top drie werd besloten door Kirsten Luyten met Highlight B. Valerie Clauw werd op Accor de Roulard (v. Exploit de Roulard) vierde voor Lily Bouvard met All That Jazz de Barcenal (v. Carre d'As Z).

Pony's 

Voor de ponyruiters werden de hindernissen nog een laatste keer op 90cm hoogte gezet. Dylana De Wannemaeker loodste haar Mieske naar de overwinning in een tijd van 32,30 seconden. Ook Amy De Jongh was op geen fout te betrappen met Zephyr en stuurde de ruin in 34,33 seconden naar de tweede plaats. Liam Clee nam de derde plaats voor zijn rekening na een foutloze ronde op Quickly. Net buiten het podium stond Pauline Vanden berghe op de vierde plaats met Volcano (v. El Espoir de Retz), Maureen Borse zorgde voor de vijfde en laatste foutloze ronde in het zadel van Tiphaine des Orcets (v. Eloi 4). 


Zondag 

Frederic Mariën snelde naar de overwinning in de 1.30m-rubriek met joker. Wederom had hij Prince Charming van het Wilgenhof onder het zadel en was bijna zeven(!) seconden sneller dan zijn concurrentie. Schepers was duidelijk omnipresent tijdens deze Lente Euroregio want ook hier had ze een ijzer in het vuur. Met Phenomenon (v. Cardento) reed ze naar de derde plaats en moest met amper acht seconden verschil Nathan Vicni op Irwina des Hauts Droits (v. Kannan) voor haar dulden. Kato Theys vond met Zadig Z de vierde plaats en bleef voor op Judith Lahousse en Mister X (v. Breemeersen Crescendo). 

Zoe Devriendt gaf op Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) de concurrentie geen schijn van kans en greep de overwinning in de 1.20m-proef. Ruim vier seconden verschil hield Louise Florizoone op het zilver met Ma Belle van Eyck. Anique Selten zorgde voor een volledig Belgische top drie en greep het brons op Pozzovivo van 't Verahof (v. Corydon van T&L).

Pony's

In de hoogste ponyproef bleef Inaya Paelinck voor op de Wannemaeker. In het zadel van Ultra Top de La Haie (v. Posseidon du Mouligneau) was Paelinck de beste over 90cm. Voor de Wannemaeker en Mieske was er een tweede plaats. Alexandra Collet besloot de top drie met Epice du Paquier (v. Farceur des Cras). Amy De Jongh reed Zephyr naar de vierde plaats. 

Aurélie Hendrickx was in het zadel van Orchid's Kariandra (v. Kantje's Carlando) de beste over 80cm. Op twee zagen we Laura Zébier met Une Première (v. Ruling Light). Chiara Montebello was de laatste Belgische die zich wist te plaatsen en stond met Beauty MA (v. Orwaan) knap op vier. 


Azelhof Masters - Inaya Paelinck niet te kloppen 

De Azelhof Masters startte op een hoogte van 1.20m maar moest uiteindelijk zelfs niet verhoogd worden want Inaya Paelinck bleef als enige foutloos op de rug van Urfee des Luthiers (v. Heartbreaker). Paulien Schepers liet ook in deze rubriek opnieuw van zich horen. Corriere 3 tikte een balk uit de lepels waardoor de amazone tweede werd. Celia Alvarado was de laatste met vier strafpunten en werd derde op Grand Cru van 't Schaaphof (v. Action Breaker).


Alle resultaten van het Lente Euroregio vind je hier