Paris Vandousselaere wint GP én Wintercriterium in New Flandria Ranch

Paris Vandousselaere wint GP én Wintercriterium in New Flandria Ranch

Het indoorseizoen in Torhout zit erop, de prijzen bij de New Flandria Ranch zijn uitgereikt. In dit laatste competitieweekend schoot Paris Vandousselaere niet enkel de hoofdvogel af in de hoofdrubriek maar ook de eindwinst van het wintercriterium kwam op haar naam te staan. In de afsluitjumping sloot Margaux Bert haar seizoen met Qui-Vive van de Nachtegale succesvol af. 

Op zaterdag werden de hindernissen een laatste keer op 1.30m hoogte gezet. Magalie Maes had Nina d'Eclipse onder het zadel en finishte foutloos in 28,94. Maar nog een andere combinatie slaagde erin geen fouten te maken. Paris Vandousselaere stopte met Saido van de Koutermolen de klok op 28,47 en mocht zich tot winnares kronen. Tom Camerlynck werd op J'Adore La Perla derde en bleef voor op Sander Logghe met Petite. 

Over 1.20m was Nathan Van Vynckt de beste en was met een seconde voorsprong de winnaar op Mayla. Zoë Devriendt volgde met Et Voila van de Ringhoeve Z op twee. Zij bleven op hun beurt ook een seconde voor op Sander Logghe met Happyness. Op vier zagen we Celine Eekeloo met Castillia d'Argilla Z, Thibo Deketelaere vulde de vijfde plaats in met Jolly Girl.

Ook een rubriek eerder was het een onderonsje tussen Van Vynckt en Devriendt. Het was wederom Van Vynckt die zichzelf met Mayla op één zette en Devriendt die achtervolgde op Et Voila van de Ringhoeve Z. Het brons werd meegenomen door Isabel Debeuf met Ines. Ook Logghe kwam aan de start en werd met Qvinny vierde. Plaats vijf was voor Yana Denolf en Fleur D. 

Bekijk alle resultaten van de zaterdag hier

Zondag

Op zondag werd de afsluitjumping gehouden. De hoofdrubriek werd op 1.10m hoogte gezet en werd gewonnen door Margaux Bert. In het zadel van Qui-Vive van de Nachtegale was de amazone uit Stal Nieuwburg overduidelijk de beste en won met bijna zeven(!) seconden voorsprong. Hanne Claeys was op Qurel de Beauty de enige andere foutloze combinatie en kreeg het zilver omgehangen. De top drie was compleet met Ilise Garmyn en Galanto van den Bosrand op drie. Renée Goethals volgde net buiten het podium met Glamira op vier, Merel Wittebolle werd vijfde op Odiena van 't Siamshof. 

In de rubriek over 1m ging de winst naar Tinne Van Eenoo met Baileys. Jolien Schepens zat hen met Unique Normand op de hielen maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Lieze Roels vervolledigde het podium op Amore Schrale Hamme Z. Ook hier liet Bert van zich horen en nam met Qui-Vive van de Nachtegale de vierde plaats voor haar rekening. Op vijf kwam Yana Denolf met Darcouffa. 

Pony's

In de hoofdrubriek voor ponyruiters stond Estelle Pieters met Laura op één. Jitske Vantieghem volgde op een seconde en werd tweede met Coolfin King of Hearts. Julie Vanhollebeke kreeg met haar nieuwe aanwinst Mulvin het brons toegekend. De vierde plaats was voor Luca Deneulin met Waddenhoek's Sanne terwijl Isolde Devos de top vijf afsloot met Billie. 

Pieters greep net naast een tweede overwinning en werd in de 90cm verwezen naar het zilver op Simba. Het was Louise Brakman die met de overwinning aan de haal ging op Dacotta. Het brons werd mee naar huis genomen door Maxim Vandenberghe en Newton. De top vijf werd verder ingevuld door Nathan Lefevere met La Pin Up op vier en nogmaals Pieters op vijf met Le Prince. 

Bekijk alle resultaten van de zondag hier

Wintercriterium

Het wintercriterium van de omlopen op zaterdag werd gewonnen door Paris Vandousselaere. De amazone nam zowel het finale goud als zilver van de 1.30m rubriek mee naar huis. Zoë Devriendt was afgelopen winter de beste over 1.20m, Isabel Debeuf op haar beurt over 1.10m. In de 1m rubriek was het Sophie Vanhoutte die op één stond. Belle Baekelandt was de beste over 90cm. 

Het criterium dat verreden werd op zondag had Renée Goethals als overall beste amazone over 1.10m, Margaux Bert volgde met zilver. Jolien Schepens was de beste over 1m. Lore Hosten won de 90cm rubriek, Jolien Coulier de 80cm rubriek. 

Bij de hoogste ponyrubriek stond Julie Vanhollebeke genadeloos op één en twee. Jitske Vantieghem was deze winter de beste over 1m. Estelle Pieters besloot met de winst in de rubriek over 90cm, Lisette Debuqcuoy nam de 80cm voor haar rekening.

Alle uitslagen van het wintercriterium vind je hier