Opnieuw Yarno Geeroms aan de winst in de klasse Zwaar

Opnieuw Yarno Geeroms aan de winst in de klasse Zwaar

De parcoursbouwers van LRV Moerbeke-Waas hadden een hele mooie cross gebouwd op en rond het LRV oefenterrein naast de E34 'expressweg'. Mooie splinternieuwe hindernissen in de Moerbeekse bossen en op de uitgestrekte akkers. Het leverde zowel op zaterdag als zondag hele mooie sport en twee hele fijne dagen in de natuur op want ook de weergoden konden de inspanningen van LRV Moerbeke Waas, duidelijk appreciëren.

In de klasse Zwaar was Yarno Geeroms (LRV Haaltert) voor de twee week op rij de beste met zijn Caasandra GZ. Yarno sprong foutloos en bleef foutloos in de cross. De tweede plaats in de klasse Zwaar was voor Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) die met zijn Kwinto van ’t Wijwater (v. Breemeersen Crescendo) als enige ook zonder tijdsfouten uit de cross kwam. Plaats drie was voor Sybille De Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou (v. Verdi). Kristien Both reed Kaiser uit de Melle (v. Quorum de Laubry) naar plaats vier.


Met wat voor een fijn gevoel, moet Mandy Martens naar huis gereden zijn? De amazone van LRV Moerbeke-Waas en dochter van parcoursbouwer Romain Martens, won de sterk bezette reeks Midden met Nabukodonsor T (v. Nabab de Rêve). Tim De Moree (LRV Molenbeersel) maakte en de verplaatsing met zijn Levanto van ’t Kinroyderveld (v. Breemeersen Crescendo) uit Limburg naar Oost-Vlaanderen, maar zag zijn inspanning beloond met een knappe tweede plaats. Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) won vorige week met haar Borushka (v. Lord Z) in Grobbendonk. Ze toonde in Moerbeke vormbehoud, want ze reed er naar een knappe derde plaats. Voor Peter Sterkens (LRV Genk) die in 2017 nog deel uitmaakte van het LRV EK-team in Tongeren. In Moerbeke-Waas had hij een nieuwe troef, Voyce mee. Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed naar plaats vijf met Jamaica vd Bisschop (v. Ogano Sitte).


In de klasse Licht was er goud voor Wouter Dierickx (LRV Moerzeke) met Laird (v. Herald III) en voor olympisch ruiter Joris Vanspringel met Enturano W.


Pony’s


Bij de pony’s op zaterdag ging de overwinning in reeks 5 naar Renée Van Mieghem (LRV Sint-Gillis-Waas).


In reeks 4 ging de overwinning naar Lise Matton (LRV Pepingen) met Jolly’s Dallas (v. Priory Prickle). Kato Wijndaele (LRV Kerksken) reed naar zilver met Siska, voor Xander Smet (LRV Kieldrecht) met Victor (v. Justice H.R.).


In reeks 3 bij de C-pony’s was de overwinning voor Stella Caemaert (LRV Merelbeke) met Meadow. In reeks 3 voor D-pony’s kregen we drie winnaars. Nina Bushman (LRV Wuustwezel) zette met Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaars Golden King) een hele sterke dressuurproef neer en trok die prestatie door in cross en het springen. Hetzelfde kan gezegd worden van Felien Dekeyser (LRV Moerbeke Waas) met Seppeline’s Katinka (v. Riddersholm Salem) en van Victor Smet (LRV Kieldrecht) met Eros van de Berkenhoeve (v. Nabor). Sterke dressuurprestaties als basis voor eindwinst.


In reeks 2 voor B-ponys pakte Elodie D’Hooghe de overwinning met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v; Borghof’s Gentle Gerwin). Marte Van Vaerenbergh (LRV Erpe Mere) en Leentje reden naar plaats twee en Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) pakte brons met Mooiweer (v. Weston Attraction).


In reeks 1 voor de allerkleinste pony’s ging het goud naar Annelien D’Hooghe (LRV Opwijk) met Suzi Q (v. Baledon Jerimiah). Margaux Timmers (LRV Waasmunster) en Sara reden naar plaats twee, voor Winther Dierckx (LRV Moerzeke) met Melody van ’t Peetershof.


bron: LRV