Marie Delen schittert in Gouden Laars Meerdonk

Marie Delen schittert in Gouden Laars Meerdonk

Deze week staat in Meerdonk de Beker van België op de planning. Afgelopen weekend namen de Gouden Laars ruiters de piste in beslag. In de 1.20m ponyrubriek hield Marie Delen de concurrentie achter zich met Nobel van de Goorhoeve (Principal Dream vd Delthoeve).

Vijf combinaties kwamen aan de start in de barrage van de 1.20m hoofdrubriek. Delen en de 14-jarige BWP-merrie, Nobel van de Goorhoeve sprongen met een nipte voorsprong naar de winst. Het volledig podium wist een foutloze barrage neer te zetten.

Amy Tan volgde met Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie) voor Laure Cools en Lomitas D (Laudatio). Beiden met één springfout volgden Rosie Sillis met Woody Woodpaker (Dexter Leam Pondi) op vier en Louise Brusselle met Pinto (Berktzicht Jekilja) op vijf.

Delen won ook de 1.10m ponyproef. Op de rug van haar 14-jarige BWP-merrie bleef ze één seconde voor op Kirsten Franken en Ulrike de l'Escaut (Kadans van de Groenheuvel). Merel Wittebolle werkte de top drie van de 1.10m proef af met Ranger Van Sprokingshove (Caherlistrane Robbie).

De 1.00m proef kwam op naam van Marie-Sophie de Bruyne en haar 12-jarige Belle Miss. Op net geen seconde verschil volgde Kirsten Franken met Ulrike de l'Escaut voor Matthis Goos en Vedette van de Barthoeve (Dexter Leam Pondi).