Jonas Saey wint 1.30m Kampioenschap van Deinze tijdens #JumpingSMS

Jonas Saey wint 1.30m Kampioenschap van Deinze tijdens #JumpingSMS

"Het is alsof je op een geslaagde internationale wedstrijd aan de start komt, maar dan toegankelijk voor iedereen..." De eerste woorden van de nieuwe winnaar van het kampioenschap van Deinze. Op zondag stond een pittige 1.30m hoge finale opgebouwd tijdens de #JumpingSMS.

De prijzenpot was rijkelijk gevuld met heel wat naturaprijzen zoals een wedstrijdkast, Veredus peesbeschermers, producten van Atelier Rebul, enz. In de 1.30m finale won Aubri Noyez met C'est Chique NC Z (Calluccio C) na een barrage met acht. In de ranking van deze finale volgde Jonas Saey met Patrisia van 't Vennehof (Quasimodo vd Molendreef) op twee voor Audrey de Beock en Qaran DB (Taran de la Pomme).

Jonas Saey is kampioen

Uiteindelijk stelde Jonas Saey zich bovenaan het podium op. Saey eindigde achtste in de kwalificatie op vrijdag en wist met zijn tweede plaats in de finale het erelint in de wacht te slepen met Elynn Thys' Patrisia van 't Vennehof (Quasimodo vd Molendreef). "Geweldig gevoel, prachtige organisatie en leuke prijzen. Ik had nooit verwacht dat ik met mijn achtste plaats nog kans maakte op de titel. Maar de finale bleek allesbeslissend."

Op het podium volgden Aubri Noyez met C'est Chique NC Z (Calluccio C) in ex Aequo met Jean-Christophe De Grande en de 8-jarige Anubis van de Vossestaart Z (Aimar van het Polderhof Z).

Net buiten de top drie volgde Audrey de Bock met haar eigen gefokte Qaran DB (Taran de la Pomme) op vier, voor Jade Van Renterghem en Mojita Van 't Hulgenrode (Catoki).

Uitslag